Rybie filé so špenátom

Autor receptu: redakcia

20 minút
na 150 °C

Postup

  1. Posolené a okorenené filé opečieme v panvici na troche rozohriateho oleja z oboch strán asi minútu a filé vyberieme.
  2. Čerstvý špenát opláchneme a v hrnci pod pokrievkou chvíľu dusíme. Mrazený špenát v hrnci rozmrazíme a chvíľu dusíme. Vo výpeku z ryby krátko opražíme cesnak, pridáme smotanu, tymian, špenát a chvíľu varíme.
  3. Do vymastenej ohňovzdornej misky dáme špenát, poukladáme naň kúsky ryby, povrch posypeme postrúhaným syrom a v rúre vyhriatej na 150 °C zapekáme asi 20 minút.
  4. Hotové jedlo ozdobíme paradajkou, lístkami špenátu alebo čerstvej bylinkovej vňate.