Rybacia fašírka (fotorecept)

Autor receptu: bozulka

Našla som v mrazáku gule s platýsa a nič iné ma momentálne nenapadlo len fašírka. Ale bola výborná.

3-4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozmrazeného platýsa posekáme,pridáme namočené rohlíky,cibuľku,cesnak,vajcia,koreniny,soľ/vegetu/ ja som pridala ešte pol káv.lyžičky chilli omáčky.Všetko dobre premiešame a robíme fašírky,ktoré jemne obalíme v strúhanke.
  2. Fašírky vysmážame na oleji.Ja som volila 2 spôsoby jeden klasický na panvici.
  3. Druhý spôsob vo fritéze
  4. Vo friteze som smažila 2x 8min.Smažila som na pár kvapkách oleja.
  5. Vo fritéze boli trošku suchšie,ale len na povrchu.Pretože to bola večera,tak bez prílohy iba so zeleninkou a pohárom vinka.