Ružové rezy so sušienkami

sojka202 - bez fotkysojka202, 25. februára 2014
Ružové rezy so sušienkami
Foto: sojka202

tento recept som nedávno znovu videla po dlhšom čase, tak som sa konečne dokopala ho vyskúšať, no išlo tam až 11 vajec, tak som Zobraziť celý popistento recept som nedávno znovu videla po dlhšom čase, tak som sa konečne dokopala ho vyskúšať, no išlo tam až 11 vajec, tak som si ho trochu upravila podľa seba. Korpus na zákusok som piekla na menšom plechu (cca 36cm).

50 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
4 ks
1/2 bal.
Plnka:
1/2 l
2 ks
6 PL
1 bal.
250 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Najskôr si oddelíme žľtka od bielok. K bielkam pridáme cukor a spolu vyšľaháme na hustú penu, za stáleho miešsnia pridávame postupne žľtka, potom puding a prášok do pečiva. Po vymiešaní dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 180 - 200°C.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme základ na plnku zo zlatého klasu: zo zlatého klasu, cukru, vanilk. cukru a mlieka si uvaríme hustý puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme zmäknuté maslo, do ktorého postupne pridávame aj hustý puding, tak nám vznikne plnka.

  3. 3

    Po vychladnutí korpus prekrojíme v polovici a spodnú časť korpusu natrieme jahodovým žemom, natrieme plnkou a položíme vrchný diel korpusu. Ten zvrchu opäť potrieme džemom a na vrch poukladáme maslové sušienky. Už len treba trochu zákusok zachladiť a môžeme maškrtiť. Dobrú chuť... TIP: sušienky by som dala medzi plnku do stredu, lepšie by to vyzeralo

Diskusia k receptu

manka1
a bez tých sušienok by to bolo bezlepkové...
evanaaa
Dobrý je iste, ale kľudne aj bez tých sušeniek, načo, keď je piškótový korpus, iné by bolo len z tých keksíkov, aj také sú. Ale celkovo sa mi páči aj tak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia