Foto: sojka202
tento recept som nedávno znovu videla po dlhšom čase, tak som sa konečne dokopala ho vyskúšať, no išlo tam až 11 vajec, tak som Zobraziť celý popistento recept som nedávno znovu videla po dlhšom čase, tak som sa konečne dokopala ho vyskúšať, no išlo tam až 11 vajec, tak som si ho trochu upravila podľa seba. Korpus na zákusok som piekla na menšom plechu (cca 36cm).
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Cesto: Najskôr si oddelíme žľtka od bielok. K bielkam pridáme cukor a spolu vyšľaháme na hustú penu, za stáleho miešsnia pridávame postupne žľtka, potom puding a prášok do pečiva. Po vymiešaní dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 180 - 200°C.
- 2
Medzitým si pripravíme základ na plnku zo zlatého klasu: zo zlatého klasu, cukru, vanilk. cukru a mlieka si uvaríme hustý puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme zmäknuté maslo, do ktorého postupne pridávame aj hustý puding, tak nám vznikne plnka.
- 3
Po vychladnutí korpus prekrojíme v polovici a spodnú časť korpusu natrieme jahodovým žemom, natrieme plnkou a položíme vrchný diel korpusu. Ten zvrchu opäť potrieme džemom a na vrch poukladáme maslové sušienky. Už len treba trochu zákusok zachladiť a môžeme maškrtiť. Dobrú chuť... TIP: sušienky by som dala medzi plnku do stredu, lepšie by to vyzeralo
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu