Ružičkový kel v mletom mäse (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Ešte iba teraz začínajú dorastať ružičky na keloch...niektoré sú ešte maličké, iné už vhodné zberu ..tie, ktoré dozrejú až pred príchodom zimy, zvyknem nechať na poli a zbieram ich aj vtedy, keď vonku sype sneh...zopár maličkých som zase obrala a použila v mletom mäse..veľmi chutné...

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla, osušila, pokrájala a na elektrickom mlynčeku pomlela spolu aj s cesnakom..osolila, okorenila, pridala rascu celú vajcia a zmiesila som to všetko spolu..ružičky kelu som hodila na niekoľko minút do vriacej vody, do ktorej som dala sódu bikarbonu, aby nestratili farbu..z masy som robila fašírky, do stredu som vložila vychladnutý kel a guľku som zatvorila..
  2. do maličkej rajničky som dala zohriať bravčovú masť...dala som veľa masti, aby guľka nesadla na dno a a by sa jej tvar nezdeformoval pri pečení...na slabšom plameni som ich vyprážala pomaly, aby sa dobre prepiekli..
  3. vypražené som vybrala a nechala vychladiť, aby sa mi dali prezezať...pokiaľ sa piekli guľky, ošúpala som si zemiaky, dala uvariť...uvarené som scedila a posypala petržlenovou vňaťkou..
  4. hotový obed, ktorý bol veľmi rýchle uvarený som naložila na taniere...podávala s varenými zemiakmi a zeleninou zo záhrady..prajem vám dobrú chuť..