Ružickový kel a zelená fazuľka s mätovým maslom

pejoluck - fotkapejoluck, 9. októbra 2011
Ružickový kel a zelená fazuľka s mätovým maslom
Foto: pejoluck

Hľadáte spôsob ako vyparádiť Váš ružičkový kel? Tento jednoduchý recept Vám ukáže ako na to. Deti ho budú milovať!

8
porcií
10 minút
príprava
11 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
30 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vodu vo veľkom hrnci privedieme do varu, pridáme očistený ružičkový kel a trošku osolíme. Znova privedieme do varu a necháme vrieť 3 minúty. Pridáme natenko nakrájanú fazuľku, opäť privedieme do varu a necháme vrieť ďalšie 2 minúty.

  2. 2

    Scedíme zeleninu a necháme ju pod studenou tečúcou vodou občerstviť. Scedíme znova a necháme odstať v miske, kým sa nebude servírovať.

  3. 3

    Roztopíme maslo a zmiešame ho s nasekanou mätou. Necháme stuhnúť v chladničke.

  4. 4

    Pred podávaním dáme ružičkový kel a fazuľku do veľkej misky. Prikryjeme a zahrejeme v mikrovlnke na najvyššom stupni cca 3-4 minúty, pričom premiešame v polovici varenia. Presypeme do servírovacej nádoby a navrch pridáme mätové maslo a dochutíme korením a soľou podľa chuti.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Zaujímavé kombinácie: kel-fazuľka- mäta. Ružičkový kel je ešte v záhrade, fazuľka v mrazničke, mäta na balkóne- tak vyskúšam!

Pridaj komentár k receptu: