Ružickový kel a zelená fazuľka s mätovým maslom

pejoluck - fotkaPejoluck, 9. októbra 2011 11:09
Ďalšie recepty »
Ružickový kel a zelená fazuľka s mätovým maslomFoto: pejoluck

Hľadáte spôsob ako vyparádiť Váš ružičkový kel? Tento jednoduchý recept Vám ukáže ako na to. Deti ho budú milovať!

8
porcií
10 min
príprava
11 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vodu vo veľkom hrnci privedieme do varu, pridáme očistený ružičkový kel a trošku osolíme. Znova privedieme do varu a necháme vrieť 3 minúty. Pridáme natenko nakrájanú fazuľku, opäť privedieme do varu a necháme vrieť ďalšie 2 minúty.

  2. 2

    Scedíme zeleninu a necháme ju pod studenou tečúcou vodou občerstviť. Scedíme znova a necháme odstať v miske, kým sa nebude servírovať.

  3. 3

    Roztopíme maslo a zmiešame ho s nasekanou mätou. Necháme stuhnúť v chladničke.

  4. 4

    Pred podávaním dáme ružičkový kel a fazuľku do veľkej misky. Prikryjeme a zahrejeme v mikrovlnke na najvyššom stupni cca 3-4 minúty, pričom premiešame v polovici varenia. Presypeme do servírovacej nádoby a navrch pridáme mätové maslo a dochutíme korením a soľou podľa chuti.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist