Ruský koláč
Autor receptu: haston
Blíži sa Veľká noc, možno sa niekomu bude pozdávať aj takýto recept. Pochádza (akože
ináč) zo Slovenskej kuchárky od Eleny Krčméry-Smatkovej.
Postup
- Maslo rozmrvíme s múkou, pridáme sladkú smotanu, žĺtok, práškový cukor a cesto zľahka vymiesime.
- Pekáč vymažeme maslom, vysypeme múkou.
Cesto rozvaľkáme na také veľké, ako je pekáč a položíme ho naň. Dáme do rúry napolo piecť.
- Z bielkov spravíme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a ešte raz dobre prešľaháme. Potom primiešame mleté obielené mandle a ustrúhanú čokoládu. Zapečený koláč natrieme maruľkovou marmeládou, sneh natrieme na marmeládu a dáme do rúry pomaly upiecť.
Upečený nakrájame na podlhovasté štvorce (obdĺžniky).