Ruský koláč

Autor receptu: haston

Blíži sa Veľká noc, možno sa niekomu bude pozdávať aj takýto recept. Pochádza (akože ináč) zo Slovenskej kuchárky od Eleny Krčméry-Smatkovej.

Postup

  1. Maslo rozmrvíme s múkou, pridáme sladkú smotanu, žĺtok, práškový cukor a cesto zľahka vymiesime.
  2. Pekáč vymažeme maslom, vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na také veľké, ako je pekáč a položíme ho naň. Dáme do rúry napolo piecť.
  3. Z bielkov spravíme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a ešte raz dobre prešľaháme. Potom primiešame mleté obielené mandle a ustrúhanú čokoládu. Zapečený koláč natrieme maruľkovou marmeládou, sneh natrieme na marmeládu a dáme do rúry pomaly upiecť. Upečený nakrájame na podlhovasté štvorce (obdĺžniky).