Rumové čerešňové bonbóny fotorecept
Foto: janeg
Vyrobiť túto chuťovku je oveľa jednoduchšie ako sa zdá a recept je ideálne riešenie pre ľudí, ktorí si z nejakého dôvodu nemôžu
dopriať kupovanú Zobraziť celý popisVyrobiť túto chuťovku je oveľa jednoduchšie ako sa zdá a recept je ideálne riešenie pre ľudí, ktorí si z nejakého dôvodu nemôžu
dopriať kupovanú verziu.
Zdroj: pinterest
porcií
príprava
Postup
-
1
Čerešne vykôstkujeme a naložíme do rumu minimálne deň vopred. Pred použitím ich scedíme (necháme si za lyžičku šťavy) a necháme vysušiť na papierovom obrúsku.
- 2
Zvyšné ingrediencie (okrem čokolády) zmiešame a vyformujeme "cesto". Prakticky robíme marcipán.
- 3
Formujeme malé guľôčky, ktoré vyvaľkáme na tenko, do stredu každej dáme čerešňu a zabalíme. Guľôčky uložíme na tanierik a dáme do mrazničky na dve hodiny.
- 4
Roztopíme čokoládu a guľôčky do nej namáčame. Položíme na papier na pečenie a necháme v chladničke stuhnúť. V uzatvorenej miske vydržia v chladničke týždeň.
Tiež bonbóny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Maslo, cukor, med a šťava. Tiež som nechápala, ako z toho môže byť "cesto" ale bolo :D mala som dať úvodzovky na marcipán očividne :D
Zajímavé. Měla jsi suroviny chladné? Nejspíš ano, bo s teplými a v horku...
Áno :)
Samozrejme, dá sa aj v marcipáne, každému čo mu chutí :)