Rumové čerešňové bonbóny fotorecept

janeg - fotkajaneg, 12. augusta 2020
Rumové čerešňové bonbóny (fotorecept)
Foto: janeg

Vyrobiť túto chuťovku je oveľa jednoduchšie ako sa zdá a recept je ideálne riešenie pre ľudí, ktorí si z nejakého dôvodu nemôžu dopriať kupovanú verziu.
Zdroj: pinterest

20 ks
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

20 ks zavárané
podľa chuti
1/2 PL zmäknuté
1 ČL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čerešne vykôstkujeme a naložíme do rumu minimálne deň vopred. Pred použitím ich scedíme (necháme si za lyžičku šťavy) a necháme vysušiť na papierovom obrúsku.

  2. 2

    Zvyšné ingrediencie (okrem čokolády) zmiešame a vyformujeme "cesto". Prakticky robíme marcipán.

    Rumové čerešňové bonbóny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formujeme malé guľôčky, ktoré vyvaľkáme na tenko, do stredu každej dáme čerešňu a zabalíme. Guľôčky uložíme na tanierik a dáme do mrazničky na dve hodiny.

    Rumové čerešňové bonbóny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roztopíme čokoládu a guľôčky do nej namáčame. Položíme na papier na pečenie a necháme v chladničke stuhnúť. V uzatvorenej miske vydržia v chladničke týždeň.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky, Bezlepková diéta

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zajímavé, že to drží pohromadě. Gulky všeho druhu jsou vděčná dobrota. Mně by týžden v chladničke nevydržely, zvlášť když by uvnitř byly višně, hmm
podla mna ti tam nieco chyba v surovinach, z masla, cukru a medu cesto urobis tazko... pokial hovoris o marcipane, tak tam su hlavnou zlozkou mandle...