Bonbóny
Rumové čerešňové bonbóny (fotorecept)
Autor receptu: janeg
Vyrobiť túto chuťovku je oveľa jednoduchšie ako sa zdá a recept je ideálne riešenie pre ľudí, ktorí si z nejakého dôvodu nemôžu
dopriať kupovanú verziu.
20 ks porcií |
50 minút príprava |
Postup
- Čerešne vykôstkujeme a naložíme do rumu minimálne deň vopred. Pred použitím ich scedíme (necháme si za lyžičku šťavy) a necháme vysušiť na papierovom obrúsku.
- Zvyšné ingrediencie (okrem čokolády) zmiešame a vyformujeme "cesto". Prakticky robíme marcipán.
- Formujeme malé guľôčky, ktoré vyvaľkáme na tenko, do stredu každej dáme čerešňu a zabalíme. Guľôčky uložíme na tanierik a dáme do mrazničky na dve hodiny.
- Roztopíme čokoládu a guľôčky do nej namáčame. Položíme na papier na pečenie a necháme v chladničke stuhnúť. V uzatvorenej miske vydržia v chladničke týždeň.