Bonbóny

Rumové čerešňové bonbóny (fotorecept)

Autor receptu: janeg

Vyrobiť túto chuťovku je oveľa jednoduchšie ako sa zdá a recept je ideálne riešenie pre ľudí, ktorí si z nejakého dôvodu nemôžu dopriať kupovanú verziu.

20 ks
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Čerešne vykôstkujeme a naložíme do rumu minimálne deň vopred. Pred použitím ich scedíme (necháme si za lyžičku šťavy) a necháme vysušiť na papierovom obrúsku.
  2. Zvyšné ingrediencie (okrem čokolády) zmiešame a vyformujeme "cesto". Prakticky robíme marcipán.
  3. Formujeme malé guľôčky, ktoré vyvaľkáme na tenko, do stredu každej dáme čerešňu a zabalíme. Guľôčky uložíme na tanierik a dáme do mrazničky na dve hodiny.
  4. Roztopíme čokoládu a guľôčky do nej namáčame. Položíme na papier na pečenie a necháme v chladničke stuhnúť. V uzatvorenej miske vydržia v chladničke týždeň.