Rožky s vajíčkovo-šunkovou plnkou

Autor receptu: redakcia

8-10
porcií
40 minút
príprava
12-15 minút
na 220 °C

Postup

  1. Cesto rozvaľkáme na 45 x 25 cm veľký plát. Nare-žeme ho na trojuholníky s veľmi dlhými ramenami.
  2. Plnku pripravíme zo šunky a syra, ktoré nakrájame na malé kocky. Spojíme vajíčkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a oreganom. Plnku dochutíme bielym mletým korením.
  3. Pri plnení dávame 1 PL plnky na 1 trojuholník z lístkového cesta. Zrolujeme do tvaru rožteka a konce prihneme do stredu. Rožteky potrieme žĺtkom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme odpočívať 15 minút. V horúcej rúre pri 220 stupňoch pečieme 12 – 15 minút.