Rožky s vajíčkovo-šunkovou plnkou
Autor receptu: redakcia
8-10 porcií |
40 minút príprava |
12-15 minút na 220 °C |
Postup- Cesto rozvaľkáme na 45 x 25 cm veľký plát. Nare-žeme ho na trojuholníky s veľmi dlhými ramenami.
- Plnku pripravíme zo šunky a syra, ktoré nakrájame na malé kocky. Spojíme vajíčkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a oreganom. Plnku dochutíme bielym mletým korením.
- Pri plnení dávame 1 PL plnky na 1 trojuholník z lístkového cesta. Zrolujeme do tvaru rožteka a konce prihneme do stredu. Rožteky potrieme žĺtkom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme odpočívať 15 minút. V horúcej rúre pri 220 stupňoch pečieme 12 – 15 minút.
|