Rožky
Autor receptu: boda
Recept pochádza od kuchárok z materskej školy, patrí medzi moje obľúbené recepty a môžu sa piecť napr. k nedeľným raňajkám a pod.
64 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto :
Zamiesiť a nechať trochu vykysnúť, rozdeliť na 8 bochníkov. Potom bochník rozvaľkať asi na veľkosť plytkého taniera a rádlikom rozdeliť na 8 dielov. Plniť ľubovoľnou plnkou :
makom, orechami, slivkovým lekvárom, tvarohom. Plnku dávať asi do stredu a zatáčať rožky smerom od širšej strany. Poukladať na suchý plech a potrieť rozšľahým vajcom. Piecť vo vyhriatej rúre. Po upečení posypať práškovým cukrom.
Nech Vás nemýli, ale do cesta nejde vajce.