Rožkový knedlík

Autor receptu: lenkac

Robila som ho prvý krát a myslím, že sa podaril :) Napozerala som si niekoľko desiatok receptov na internete a v časopise, z každého so si niečo zobrala a vytvorila tento môj.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame si rožky na kocky (prípadne tak, ako komu vyhovuje).
  2. Zalejeme ich mliekom, aby trošku zmäkli a nasiakli. Necháme chvíľku postáť.
  3. Medzitým si nakrájame na drobno petržlenovú vňať a pridáme k zmesi. Oddelíme žĺtka od bielkov.
  4. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka pridáme k rožkom. Sneh si zatiaľ odložíme.
  5. K zmesi z rožkov a vňate pridáme kypriaci prášok, polohrubú múku (podľa potreby a hustoty) a soľ. Zmes premiešame, aby sa suroviny dobre spojili.
  6. Na záver pridáme sneh a zľahka vmiešame do zmesi.
  7. Hotovú zmes necháme asi pol hodinku odstáť.
  8. Pripravíme si potravinársku fóliu, ktorú naplníme hotovou zmesou a poriadne zabalíme.
  9. Hotové valčeky dokončíme nad parou, alebo vo vode. Ja som použila náš parák (30 minút) a knedle boli hotové a veľmi chutné.
  10. Dobrú chuť :)