Foto: rennatte
Z rožkov, žemlí, vianočky, použime to, čo zostalo z predošlého dňa.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
8 ks |
|
400 ml |
|
2 PL |
|
maslový krém: | |
100 g alebo maslo |
|
4 PL |
|
4 |
|
jablková plnka: | |
6 ks |
|
1 balík |
|
2 PL |
|
sneh: | |
4 |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
rožky nakrájame na kolieska a zalejeme teplým osladeným mliekom
-
2
očistíme si jabĺčka, jadrovníky odložíme do sáčku do chladničky a na prechádzke po lese odovzdáme lesnej zvery, šupky rozložíme na plech a dáme sušiť cez deň von na vzduch, na noc schováme a v zime si vylepšíme čaj voňavými šupkami
-
3
očistené jabĺčka postrúhame, pridáme cukor a škoricový cukor, premiešame
-
4
maslo, cukor a žĺtka vymiešame na kém
-
5
pridáme k namočeným rožkom, premiešame
-
6
polovicu zmesi dáme na vymastený pekáč, na to jabĺčka, môžeme pridať hrozienka, ja len na polovicu
-
7
prikryjeme druhou polovicou rožkovej zmesi, prikryjeme alobalom a dáme piecť
-
8
šťavu z jabĺk si odložíme
-
9
po 15 minutách pečenia odokryjeme, pečieme bez alobalu asi 5 minút, zatiaľ vyšľaháme tuhý sneh a navrstvíme na žemľovku, ozdobíme grankom
-
10
dopečieme do zlatista. Odloženú šťavu z jabĺk zriedime s vodou podľa chuti a polejeme porciu na tanieri. Dobrú chuť.
si Ty veru vzorná gazdinka... nič sa nevyhadzuje... :-)
Ja robievam s dvoch vrstiev a dávam tak ,že na prvú dám tvaroh a na druhu jablká.
Ten maslový krém je fajn.ja maslo iba pokrájam na vrch a ono sa počas pečenia vstrebe.