Suroviny
| Spodná piškóta: | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| Vrchná piškóta: | |
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| Roláda: | |
| 5 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1/2 |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL vlažná |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 400 ml |
|
| 6 KL |
|
| 150 ml |
|
| 500 ml |
|
| 1 ks |
|
| ľubovoľné |
|
Postup
-
1
Spodná piškóta: Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame múku, kakao a prášok do pečiva. Pečieme. Tak isto si urobíme aj vrchnú piškótu a piškótu na roládu. Roládu ešte teplu natrieme ľubovoľným lekvárom (jahodový, malinový ...) a stočíme.
- 2
Krém: zo zlatého klasu, cukru a mlieka (400ml) si uvaríme krém a necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku s vanilkovým cukrom. Do 150 ml mlieka si dáme napučať želatinu, mierne zohrejeme, vlejeme do vychladnutého krému, šľaháme a na koniec pridávame vyšľahanú šľahačku.
- 3
Spodnú piškótu natrieme lekvárom, časť plnky na ktorú si naukladám ľubovoľné ovocie. Ovocie zatrieme časťou plnky. Nasleduje roláda narezaná na kolieska, krém, vrchná piškóta, kúsok krému a nastruhaná horká čokoláda.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









chuťovo stojí za to? rozmýšľam, že ho skúsim k víkendu
3sandra3 dúfam že Vám zákusok chutil a napíšte ako chutil po Vašich upravach a nemusíte sa báť dať celú želatinu, ja by som bola dokonca brala keby nebol ten krém až taký tuhý,
chuťovo stojí za to? rozmýšľam, že ho skúsim k víkendu
3sandra3 dúfam že Vám zákusok chutil a napíšte ako chutil po Vašich upravach a nemusíte sa báť dať celú želatinu, ja by som bola dokonca brala keby nebol ten krém až taký tuhý,