Roládový zákusok
Autor receptu: knapka128
Postup- Spodná piškóta: Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame múku, kakao a prášok do pečiva. Pečieme. Tak isto si urobíme aj vrchnú piškótu a piškótu na roládu. Roládu ešte teplu natrieme ľubovoľným lekvárom (jahodový, malinový ...) a stočíme.
- Krém: zo zlatého klasu, cukru a mlieka (400ml) si uvaríme krém a necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku s vanilkovým cukrom. Do 150 ml mlieka si dáme napučať želatinu, mierne zohrejeme, vlejeme do vychladnutého krému, šľaháme a na koniec pridávame vyšľahanú šľahačku.
- Spodnú piškótu natrieme lekvárom, časť plnky na ktorú si naukladám ľubovoľné ovocie. Ovocie zatrieme časťou plnky. Nasleduje roláda narezaná na kolieska, krém, vrchná piškóta, kúsok krému a nastruhaná horká čokoláda.
|