Roládový zákusok

Autor receptu: knapka128

Suroviny

Postup

  1. Spodná piškóta: Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame múku, kakao a prášok do pečiva. Pečieme. Tak isto si urobíme aj vrchnú piškótu a piškótu na roládu. Roládu ešte teplu natrieme ľubovoľným lekvárom (jahodový, malinový ...) a stočíme.
  2. Krém: zo zlatého klasu, cukru a mlieka (400ml) si uvaríme krém a necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku s vanilkovým cukrom. Do 150 ml mlieka si dáme napučať želatinu, mierne zohrejeme, vlejeme do vychladnutého krému, šľaháme a na koniec pridávame vyšľahanú šľahačku.
  3. Spodnú piškótu natrieme lekvárom, časť plnky na ktorú si naukladám ľubovoľné ovocie. Ovocie zatrieme časťou plnky. Nasleduje roláda narezaná na kolieska, krém, vrchná piškóta, kúsok krému a nastruhaná horká čokoláda.