Roláda plnená údeným mäsom (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Zostalo mi údené mäso v mrazničke zo sviatkov. Našla som si tento recept,uvarila som. Je to mňamka.

6
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na varenie.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pretrieme.Pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva, vajce, soľ.
  3. Vypracujeme cesto.
  4. Uvarené údené mäso pomelieme . Cesto rozvaľkáme na utierke, a navrstvíme pomleté mäso.
  5. Zvinieme pomocou utierky do rolády. Roládu dáme do pečiaceho sáčku, dobre zviažeme konce.
  6. Dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Po polovici varenia, sáčky s roládou otočíme.
  7. Na oleji udusíme kyslú kapustu.
  8. Asi po 15 minútach varenia je roláda uvarená. Vyberieme ju a nakrájame na platky.
  9. Podávame s dusenou kyslou kapustou, jedlo polejeme cibuľkou, opraženou do zlatova. Ja opekám roládku trochu na panvici , aby chytila kôrku.