Roláda plnená údeným mäsom (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Zostalo mi údené mäso v mrazničke zo sviatkov. Našla som si tento recept,uvarila som. Je to mňamka.
6 porcií |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na varenie.
- Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pretrieme.Pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva, vajce, soľ.
- Vypracujeme cesto.
- Uvarené údené mäso pomelieme . Cesto rozvaľkáme na utierke, a navrstvíme pomleté mäso.
- Zvinieme pomocou utierky do rolády. Roládu dáme do pečiaceho sáčku, dobre zviažeme konce.
- Dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Po polovici varenia, sáčky s roládou otočíme.
- Na oleji udusíme kyslú kapustu.
- Asi po 15 minútach varenia je roláda uvarená. Vyberieme ju a nakrájame na platky.
- Podávame s dusenou kyslou kapustou, jedlo polejeme cibuľkou, opraženou do zlatova. Ja opekám roládku trochu na panvici , aby chytila kôrku.