Tak rýchlo začal miznúť, že som ho skoro nestihol ani "cvaknúť" Nech sa páči exotická kombinácia banánov, ananásu a kokosu. Samozrejme BEZ múky Zobraziť celý popisTak rýchlo začal miznúť, že som ho skoro nestihol ani "cvaknúť" Nech sa páči exotická kombinácia banánov, ananásu a kokosu. Samozrejme BEZ múky - alternuje kakao.. Recept vznikol vďaka banánom, ktoré opäť raz vystali..zreli, zreli.. a my sme nevedeli čo s nimi...
porcií
príprava
na 175 °C
Foto: kucharpepe
Postup
-
1
Formu na srnčí chrbát vymastíme trochou masla a vysypeme strúhaným kokosom. V miske zmiešame kokos, kakao a kypriaci prášok. Pridáme všetky ostatné suroviny a dôkladne vymiešame. Vylejeme do formy a pečieme približne 45 minút pri 175 ºC. Po upečení necháme vychladnúť. Vyklopíme a môžeme krájať.
- 2
Koláčik je veľmi šťavnatý vďaka vysokému obsahu banánov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A keďže "opäť raz...", pridám radu, ktorú som našla už ani neviem kde, vyskúšala a neverila vlastným očiam, lebo funguje.
Keď prinesieme banány z obchodu, vrch trsu, tak kde bol odrezaný, zabalíme do mikrotenu, previažeme, aby tam držal a hotovo. Položíme na misu s ovocím v obývačke. Konzumujme podľa chuti a potreby a predstav si, po štyroch dňoch sú síce dozretejšie, ako keď sme ich priniesli, ale žiadne bodky, žiadne škvrny, žiadne hnednutie dužiny. Štyri dni preto, že dlhšie sme ich ešte nemali, ale možno by to fungovalo aj ďalej, keď chceš, vyskúšaj.
a uvidime ci to bude moc bananove :D