Roláda exotic

kucharpepe - fotkakucharpepe, 10. decembra 2014
http://goo.gl/1OIS15

Tak rýchlo začal miznúť, že som ho skoro nestihol ani "cvaknúť" Nech sa páči exotická kombinácia banánov, ananásu a kokosu. Samozrejme BEZ múky Zobraziť celý popisTak rýchlo začal miznúť, že som ho skoro nestihol ani "cvaknúť" Nech sa páči exotická kombinácia banánov, ananásu a kokosu. Samozrejme BEZ múky - alternuje kakao.. Recept vznikol vďaka banánom, ktoré opäť raz vystali..zreli, zreli.. a my sme nevedeli čo s nimi...

20
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g zrelé
200 g
100 g
200 g rozpustené
150 g
100 g
3 ks domáce
1 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    Formu na srnčí chrbát vymastíme trochou masla a vysypeme strúhaným kokosom. V miske zmiešame kokos, kakao a kypriaci prášok. Pridáme všetky ostatné suroviny a dôkladne vymiešame. Vylejeme do formy a pečieme približne 45 minút pri 175 ºC. Po upečení necháme vychladnúť. Vyklopíme a môžeme krájať.

  2. 2

    Koláčik je veľmi šťavnatý vďaka vysokému obsahu banánov.

Diskusia k receptu

cesminaz
pekne :-) mne sa paci.Ukladam a ked bude sezona bananov,tak vyskusam.V sezone su banany lacnejsie a zvyknem kupit aj 10kil naraz ;-D tak z toho si potom 500g ukradnem pre seba :-)) lebo teraz co aj kupim to aj deti zbastia.U nas nehrozi,ze uz nevieme co s nimi aj keby som kupila 20kg :-))
sovka62
Pekne si tie banány zachránil, koláčik vyzerá naozaj chutný, mäkučký.
A keďže "opäť raz...", pridám radu, ktorú som našla už ani neviem kde, vyskúšala a neverila vlastným očiam, lebo funguje.
Keď prinesieme banány z obchodu, vrch trsu, tak kde bol odrezaný, zabalíme do mikrotenu, previažeme, aby tam držal a hotovo. Položíme na misu s ovocím v obývačke. Konzumujme podľa chuti a potreby a predstav si, po štyroch dňoch sú síce dozretejšie, ako keď sme ich priniesli, ale žiadne bodky, žiadne škvrny, žiadne hnednutie dužiny. Štyri dni preto, že dlhšie sme ich ešte nemali, ale možno by to fungovalo aj ďalej, keď chceš, vyskúšaj.
frezia68
@kuch árpepe:to je koláč pre mňa :-) vyskúšam z polovičnej dávky,alebo muffiny?Práve mi dozrievajú 3 banány a hoci jem len ak začínajú mať hnedé bodky (známka zrelosti),obetujem ich na tú pochúťku :-)
babucka
Prave sa pecie a slinky tecu o dusu uz aby bol hotovy.
tiginko
nemám vôbec rada banány, ale verím, že tu ich hádam nebude tak cítiť. Parádny ľahký dezert
aroooo
cukor kokosový???? nie kryštál? koláčik sa mi páči, ukladám
giussa
@tiginko - v nedelu navaris, ja napeciem.. co ty na to? :D
a uvidime ci to bude moc bananove :D
rea1
mne sa tento recept páči a rozhodne spravím hneď cez víkend ale keď si ešte doteraz nikto nerypol, tak predbehnem všetkých rypákov a vyrazím im zbraň z rúk otázkou: prečo roláda? veď sa to iba pacne do srnčieho chrbta. priznám sa, mne je to uprdelky a úplne jedno, len si myslím, že keď sa spýtam, tak nikto ďalší už podje******** nebude. teda - dúfam. lebo ten recepis sa mi naozaj pozdáva. :-))
dosa
mňam.....úplná fantázia..., ukládam
aleana
Páči sa mi, ukladám ...a až budem mať prezreté banány, vyskúšam.
feromon
Pekne to vyzera, ale - preco rolada, kedze sa tu nic neroluje? Toto je srnci chrbat, nie?
frezia68
Tak upečené muffiny z dvoch banánov,úmerne sú pridané ingrediencie.Sušený ananás nahradilo kandizované ovocie,pridala som aj sekané orechy s kokosom 1:1,ešte nevychladlo,no degustácia prebehla a musím chváliť :-)

evanaaa
Pridávam sa - vypadá dobre, ten sušený ananás je dostať, nie je to ale kandizovaný, niečo ako aj sušené marhule ( tie aj mám, mohli by nahradiť ten ananás....?) a roláda asi preto, že v tej vlnkovej forme vypadá síce ako roláda, ale len trochu, lebo je to len akýsi chlebíček :)))) Ukladám si recept.
giussa
Mnam je fantasticky! Namiesto suseneho ananasu som dala susene hrusky


tiginko
môžem potvrdiť, je fakt výborný, odporúčam vyskúšať. Dcéra dala menej cukru a vôbec to nevadí, veď banány sú sladké dosť.
silvia68
vynikajúci, koštovala som ešte horúci, dala som hrozienka namočené v rume. Taká sladká rýchlovka, žiadna veľká robota.
rosemari
vyskušané namiesto ananasu som dala susene slivky a hrozienkaaa
katka78
Pôvodne som sa chcela držať originálu, ale zrazu boli z ananásu brusnice a z kokosu mleté madle.. čo narobím.. každopádne ďakujem za inšpiráciu, aj moja varianta bola šťavnatá a veľmi chutná a nabudúce sa skúsim pridŕžať pôvodnej receptúry ;-) ..lebo repete bude zaručene! Ďakujem @kucharpepe !


1x hanis
tiginko
u nás už bolo repete vďaka dcére dvakrát, je neskutočne dobrý tento koláč. A zistili sme, že stačí dať namiesto masla napr. 80-100g kokosového oleja. Kto vyskúša, neoľutuje




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia