Roláda bez polevy fotorecept

danculka - fotkadanculka, 13. februára 2011
Roláda bez polevy (fotorecept)
Foto: danculka

Chcem Vám ponúknuť momentálny nápad na úpravu povrchu rolády,nie je to o tom,čím ju naplníš,ale aby si ju nemusela povrchovo upravovať,po jej stočení,ja som Zobraziť celý popisChcem Vám ponúknuť momentálny nápad na úpravu povrchu rolády,nie je to o tom,čím ju naplníš,ale aby si ju nemusela povrchovo upravovať,po jej stočení,ja som zvolila ako plnku,len kusový jahodový džem....každý použije načo má chuť...

30 minút
príprava

Suroviny

4ks
150g
150g
1/2 bal.
1pl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto na piškótu,cukor so žĺtkami vymiešame a bielky zvlášť potom zlahka vmiešame múku s práškom a tuhý sneh,ked´,toto máme odoberieme si tak za 5pol.lyžíc hmoty a zamiešame kakao.Túto hmotu si dám do flašky so špičkou a na papier na plechu si vytvorím niečo ,čo by som chcela mať na povrchu rolády.ja som si vymaľovala dečku..

    Roláda bez polevy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    asi takto vyzerá..trošku rozmazaná fotka..

    Roláda bez polevy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom dám na vrch zbytok hmoty a dám piecť...

    Roláda bez polevy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    upečenú roládu stočím a stiahnem papier , vyzerá asi takto..

    Roláda bez polevy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    naplním jahodovým džemom..

    Roláda bez polevy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    trošku prizdobím,len kvôly fotke,ináč,by tam nemuselo byť nič..

    Roláda bez polevy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    podávam..Dobrú chuť!

    Roláda bez polevy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

vavan
náááááááááááádherné skvelá inšpirácia aj tie kálie sú krásne.
ivosenka
no fíííííííha, to je nádhera!! můžu taky spáchat a poslat dál? tohle by mělo ocenit co nejvíc lidí...ty jsi můj člověk, tomuhle říkám kreativita!!! sááákryš, chybí mi tu vhodní smajlíci ;)
babanka
Danculka veľmi pekné a šikovne hotové-dobrý nápad.Krásne nafotené a rozhodne i dobrá mňamka.
danculka
@ivosenka ,chcela som urobiť aj opak,ale posledné vajíčka som dala na túto roládu ,aj to by bolo zaujímavé,dík za komentár,vážim si to...
ivosenka
@danculka , dělala jsem takto podobně pruhovanou roládu, těsto jsem si rozdělila na 2 poloviny, do jedné přidala kakao, dala do sáčků, ustříhla roh a pak stříkala diagonálně na plech s pečicím papírem....vypadala taky moc pěkně...toto je ještě nitěrnější :)
danculka
@ivosenka , vidíš aj to sa dá,ale toto nie je v celom ceste ,len naspodu plechu,nechala som to trošku postáť a až potom som liala bielu hmotu..
tasnim
waw klobuk dole.. dobry napad.. vyzera to super.. ;)
danculka
Trochu ma ku tomu doviedol recept ivosenky,s palacinkovou mriežkou,,že by sa to dalo využiť v piškóte...
cica2
nádherná roláda!!!! Si velmi šikovná :))....a ďalšia nádherná kraslica ;-)
honestka
mas pravdu ze aj bez tych dalsich ozdob je to velmi elegantne. Sikulka!
mohla by si zi zmenit fotku na tvojom profile /alebo mas website?/ a dat trebarz do misky viacej druhov tych krasnych vajicok? dakujem a obdivujem ta, ze to vies robit. len nedavno som to nasla na webe, aj by som sa na to dala...
marienka44
@Danculka ,ja mam recept na roladu zo Slovenky, dlhe rok y tak peciem: na 4 vajicka je len 100 g polohr. múky a 100 g kryst. cukor a robí sa s opacnym postupom. Mam nedoveru k Tvojmu receptu. :-(
Do rolady sa vraj nedava kyp. prášok, lebo by sa pri zatacaní lámala.
tatranka
@danculka ,vieš,že si si vymyslela niečo zaujímavé a pekné.Ozdobilo to tvoju roládu veľmi pekne.Vyskúšam.
danculka
Marienka vidíš,že ju mám zlomenú,nik Ťa nenúti ju robiť podľa mňa,ja som spokojná ...Tatranka,môžeš to urobiť aj v opačnom garde,bielym kresliť a tmavým zaliať,dík za konent...
tatranka
A ešte k @marienka44 ,skoro každá už máme recepty na tie svoje odskúšané rolády.Mňa tu zaujala tá nápaditosť tej ozdoby na roládu a tú si nepochválila,hoci si myslím,že sa ti určite zdá zaujímavou a peknou.Možno si už len zabudla.
@danculka tvoja roláda podľa obrázka sa mi nezdá ani vysušená ani popraskaná.Naopak jej štruktúra je veľmi pekná.Pretože veľa krát sa polevou alebo krémom zakrývajú práve takéto chyby a ty si to nepotrebovala.
danculka
Tu ide naozaj o tú ozdobu na roláde,môže si kažký robiť podľa svojho receptu,ale môže použiť môj nápad,dík @Tatranka...
sonijamt
to je kráása, zas niečo nové:-) ukladám a snáď sa niekedy k tomu odhodlám
zitar
Bóože, ani sa mi nechce vedriť, že sa to môže podariť. Je to nádherné.
A mne sa zdá, že @marienka44 málokoho pochválila, takže nič si z toho nerob.
braxi
fantastickééééééé, krásnéééééééé...gratulujem...musím vyskúšať, veľká vďaka
mgut
Danculka viem že si šikovná,ale toto by ma nenapadlo,NADHERA , inak sa to nedá komentovat.
ursula4
@danculka ,práve som ju dopiekla.No nie je taká pekná ako tvoja,asi sa mi triasli ruky,ale aj tak je krásna.Ďakujem za inšpiráciu
merihe
@danculka to by ma ani vo sne nenapadlo,čo sa dá všetko vykúzliť.Z obyčajnej rolády,vznikla roláda krásavica.Veľmi pekné.
zdezda
:-))) to je nádhera, to musím vyskúšať, vďaka
nadia56
rolada ako malovana, nadherna praca, si ozaj sikovna, ukladam do kk, pekny den vsetkym:-)
nadia56
a este by som chcela k marienka44,
varecha nie je o vyjadrovani dovery a nedovery, je to stranka o tvoreni, radosti z varenia a pecenia, vymienania si skusenosti a miesto pri na ktorom sa vsetci s radostou stretavame, pekny den vsetkym :-)
danculka
Pochopila si o čom to je.Ďakujem,príjemný deň aj tebe...
jeka
je nádherná,ja som si myslela,že je ozdobená čokotransférom.
stella1
Tak toto je zlatý kliniec Valentína ! Je to nádherné, určite aj výborné,vďaka za inšpiráciu, určite vyskúšam
sovka62
Danculka, veľmi sa mi to páči, ani sa mi veriť nechce, že aj toto sa dá. Ale veď to vidím na vlastné oči a dobre, lebo čítam komentáre, ale stále sa k tomu titulnému obrázku vraciam. Si majsterka.
danculka
Ďakujem,za komentáre,vies@sovka mi postaršie rozmýšlame už o cééééélkom iných veciech:))))))
bejda7
Je to krááááááásne,menej znamená niekedy viac!:))
diabambulka
veľmi šikovné a nápadité, chválim:-) a prečo ti píšu že nodôverujem tvojím receptom lebo tam nieje kypr,pr. PREČO? Marienka44 veď je to tu krásne zdokumentované a vidíš skvelý výsledok ja verím týmto receptom a veľmi rada ich skúšam a učím sa nové veci a tento sa mi páči:-)))
evanaaa
Danculka, ja už nenachádzam slová, najprv som nič nechcela písať, lebo som nevedela čo, len by som všetko opakovala, ale len čo som zhliadla roládu, tak som zhíkla. Chválíť je málo.
evanaaa
A ešte, ak nie je tajomstvom, akou fľaštičkou to zdobíš, keď je to také rovnomerné ?
danculka
Na 1 je vyfotená,doniesla mi ju dcéra pred 10 rokmi z labáku ,ešte ako fungl novú používala som ju aj na cukr atd...ovu , alebo čokoládovú polevu na robenie čiarok na poleve..
evanaaa
Videla som ju, ale či je sklená, lebo tá sa nedá stláčať, ako to tak potom rovnomerne vyteká. Len tam treba ešte pevnú ruku, neviem, či by sa mi pri kreslení čiar netriasla.
danculka
Je plastová,jasné že to stláčaním stadial vychádza...
stania
No všetký slova na pochvalu tu už zazneli, nemám čo dodať, je to nečo nádherne, pokusím sa aj ja takto vyzdobiť roladku,ale asi požiadam dcérku o pomoc lebo po frakture pravého ľakťa už to nie je ako byvavalo.Si šikuľka, diky za nápad.
janger
No to je nadhera!!!! Najprv som myslela, ze to si nastriekala cokoladovu polevu, po upeceni. Ale citam, ze to je inak. Fakt, velmi pekna. Ale ze mas umelecke vlohy, to je jasne, to vidime aj na tych tvojich krasnych krasliciach.
danculka
Ďakujem za ocenenie,je to premňa viac,ako hrniec:)))))
bejaja
jednoduché a veľmi pekné, pohrala si sa s tým, dobrá inšpirácia..
frona
Ja sa tiež môžem pridať ku všetkým chválam. Ozaj vynikajúci nápad
palokuchki
@danculka , tvoju roladu som objavila len dneska. Je to velmi pekne, krasne si to vymyslela. Vyskusam to aj ja, len neviem ci budem mat taku pevnu ruku.
orchidea
Aj ja som sa len dnes dostala k prezretiu receptov ktoré pribudli posledné dni a nestačím sa diviť nad tými tvojimi, určite si cukrárka, nemylim sa? Veď to všetko sú krásne recepty.
danculka
Velmi sa mýliš,zima,, ako sme hovorili,som bývalá železničiarka:)))))))))))))
julica
Tak táto roláda je ešte krajší recept ako ten víťazný, lebo netreba zarábať druhé cesto. Vďaka za inšpiráciu, naozaj. a blahoželám :)
letisia
podľa marienka44 sa rolády lámu, ak sa do nich pridá prášok do pečiva, no tak potom neviem prečo sa mne nelámu a dávam prášok do pečiva a upiekla som ich už niekoľko desiatok
hviezdickaz
krasne ozdobene,keby sa to aj mne niekedy tak podarilo :) , a k @marienka44 - veru malokedy som videla,ze by sa jej nieco pacilo... asi vie vsetko najlepsie,co uz ...
marikaxxl
Danculka.....aj mne sa to velmi pači čoskoro vyskušam dakujem,dobry napad.....)
elisticka
jeeeej dobre ze si ju pripomenula linkom super uz je odlozena na oslavy:-)))


marienka44
@Danculka ,aj mne sa velmi paci rolada, aj ten napad, obdivuejm Tvoju trpezlivost a napaditost. Ukladam do KK a iste prekvapim roladou mojich najblisich. Dufam, ze sa podari tak ako Tebe.
slavnicanka
Pre mňa je varecha takým relaxom,veľmi rada chodím pozeraťrecepty,já tiež rada pečiem,len by som to nevedela sem dať,klobúk dole pred všetkými varecháčkami ste veeeeľmi šikovné,ani sa mi niekedy nesnívalo že budem vidieť takéto úžasné recepty,len ma mrzí že Marienka44-stále niekoho kritizuje,aj keď som od nej žiadny recept nečítala.Ďakujem Vám všetkým za nádherné receptíky.:))))
danculka
Ďakujem,všetko treba brať s rezervou a určite sa naučíš dávať recepty na ,,varechu,stačí,ke´d ti to niekto ukáže,díky....
havino
kde som ja bola? ( pýtam sa samej seba) ked som toto prenádherné dielo prehliadla, ved som tu snad každý den, nevadí , okamžite ukadám a teda sa aj pokúsim namaľovať dečku ako ty @danculka ,ale teda neviem či sa mi to podarí tak úhľadne,ako tebe




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia