Roasted Curry Vegetables - karí zelenina
Autor receptu: becky
Recept som vymyslela keď som bola v Anglicku. S priateľom sme si chceli navariť karí,
ale nevedeli sme ako pripraviť sladké zemiaky. Uvariť? Ako dlko sa varia? No nič sme
nevyhútali, ale potom sme natrafili na recept kde najskôr opiekli zeleninu v rúre a potom
pridali do kari. Mne to tak zachutilo, že sme sa ku kari ani nedostali. :)
Zeleninu môžete obmeniť napr. za baklažán a cukinu.
2 porcie |
5 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Postup je veľmi jednoduchý. Zeleninu si nakrájame na kocky. Mala som 3 stredne veľké zemiaky a jeden veľký sladký zemiak (batáty sa dajú zohnať napríklad v Kauflande, za tip ďakujem @oblizprst)
- Všetko dáme do veľkej misky. Pridáme 2 polievkové lyžice karí pasty (záleží na Vás, ktorá Vám chutí) a polievkové lyžice oleja. Osolíme a môžeme ešte pridať iné koreniny ako garam masala (mletá rasca, cesnak, koriander...), čili a mletá paprika. Premiešame (alebo prikryjeme alobalom a potrasieme).
- Alobal dáme na plech a vysypeme zeleninu. Pečieme asi 40 min na 180°C.
- Podávame samostatne, s kus kus-om alebo pokračujeme ďalej ako karí.