Rizoto z kuchty (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Tlakový hrniec používam pri varení najčastejšie. Na varenie zemiakov, ryže, mäsa, gulášov, zeleniny a niekedy aj slivkového lekváru. Tento krát som vyskúšala ryžu s kuracími pečienkami a šampiňónmi. Jedlo je rýchlo hotové.
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masti som si orestovala nakrájanú zeleninu.
- Pridala som kuracie pečienky nakrájané na slížiky a nechala chvíľu restovať, kým som si v sitku premyla ryžu.
- Ryžu so zeleninou a pečienkami som premiešala, zaliala vriacou vodou, pridala korenia podľa chuti. Zavrela som tlakový hrniec a nechala variť na najmenšom prísune tepla 15 minút.
- Po dovarení som okraj pokrievky ochladila studenou vodou, hrniec otvorila a jedlo dosolila. Priliala som trošku vývaru z polievky aby rizoto pri servírovaní držalo tvar a premiešala.