Ríbezľový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: sharona

Dnes som obrala červené ríbezle a keď som rozmýšľala čo s nimi, prišiel mi na um jeden koláčik, ktorý zvyčajne robievam z čerešní. Je rýchlo urobený a aj veľmi chutný.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravím si potrebné suroviny (v miske už mám jogurt s cukrom, maizenou a štipkou soli). Ja som robila teraz len do menšej formy, preto je surovín na obrázku menej ako uvádzam v popise.
  2. Croissanty potrhám na väčšie kúsky a spolu s ríbezľami ich poukladám do formy, v ktorej budem zapekať. Ja som použila silikónovú, ale keď pečiem v sklenenej alebo v hlbokom plechu treba aj vymazať.
  3. Do jogurtu primiešam práškový cukor, vanilkový cukor, mlieko, Maizenu a štipku soli. Zmesou polejem croissanty a nechám 10 minút vsiaknuť. Zatiaľ si zohrejem rúru na 180°C.
  4. Pred vložením do rúry posypem rozdrobenými keksíkmi a dám piecť na 40 minút. Prikryjem alobalom, aby sa croissanty moc nepripiekli.
  5. Pred servírovaním môžete ešte posypať práškovým cukrom.