Foto: diabambulka
V našej rodinke veeeľmi obľúbený :-D Navyše veľmi jednoduchý, rýchly a chutný...
na 170 °C
Suroviny
Cesto : | |
200 g alebo smetol |
|
4 PL |
|
4 ks |
|
300 g |
|
1 ks |
|
250 ml vlažné |
|
a múka na vymastenie plechu |
|
Ribezľový sneh : | |
4 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Cesto : Heru ( smetol ) vymiešame so 4 PL cukru a postupne pridáme 4 žĺtka a vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva dobre premiešame a postupne vlejeme a zapracujeme do cesta vlažné mlieko. Pečieme ne vymastenom a múkou vysypanom plechu 20 minút pri teplote 170°C.
- 2
Medzitým si pripravíme ribezľový sneh : Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme cukor a nakoniec jemne vmiešame ribezle ( čerstvé alebo mrazené ).
- 3
Ribezľový sneh rozotrieme na upečený koláč a dáme ho ešte naspäť do rúry zapiecť, tak aby chytill sneh krásnu farbu a koláčik je hotový. Necháme vychladnúť a podávame.
- 4
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@myalab mohla by si pridať aj tvoju verziu s tvarohovou plnkou, my tvarohové koláče milujeme! :)
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-z-cerstvych-ribezli-fotor...
varecha.pravda.sk/recepty/sviezi-kolac-z-cerstvych-ribezl...
Dokonca aj to piškótové cesto bolo akési super dobré, neviem, či to bolo receptom alebo sa mi dnes výnimočne podarilo. Bolo jemné a vláčne. Ani neviem, či by som sa mala pochváliť, ale hneď ako som koláč nakrájala, zjedla som štyri kúsky!!!
( robiť takéto veci pred letom by som veru nemala ...:-))) )
Ďakujem za recept.
fiha neviem či neprídem aj ja ku tebe na koláčik vidím, že si ho parádne vylepšila.mňam :-D
si šikovná