Foto: ywett
inšpirovala som sa receptom z časopisu-Život (2004)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Potrebné suroviny.
-
2
Žľtky, maslo, krupicový cukor a 1 vanilínový cukor vyšlaháme do penista.
-
3
Primiešame smotanu.
-
4
A postupne múku, rozmiešanú s kypriacim práškom.
-
5
Cesto dáme na hlbší plech ( ja som dávala s rozmerom 36x26 cm ale môže byť aj menší, potom aj sneh na koláči bude hrubšia vrstva, lebo mne sa vidí toho snehu málo) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. (Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: 3 stupeň)
-
6
Ríbezle zbavíme stopiek ( pomocou vidličky)
-
7
Premyjeme ríbezle vodou a necháme odkvapkať. Lyžicu práškového cukru dáme bokom, zvyšok zmiešame s ríbezľami a necháme ich asi 10 minút odležať.
-
8
Po upečení dáme cesto na vlhkú utierku a stiahneme opatrne papier a plát cesta preložíme späť na plech.
-
9
Medzitým vyšlaháme dotuha bielky s druhým vanillínovým cukrom.
-
10
Na ešte vlažné upečené cesto, rozložíme ríbezle aj so šťavou.
-
11
A na vrch nanesieme ušľahaný tuhý sneh, ktorý pocukrujeme lyžicou práškového cukru. Koláč opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 5-10 minút, kým sneh začne hnednúť.
-
12
Dobrú chuť!
Ja ho robievam aj v zime mám zamrazené ríbezle , v zime príjemné osvieženie:-))
Viem že aj naša @mariaklara má pre nás sesterničku :-)
Ahoj, ďakujem za fotku, krásne sa ti vydaril a aj snehu máš viac ako ja, perfektný ;-)
Prepáč, že tak neskoro reagujem...
Ďakujem a aj tebe pekný víkend :-)