Foto: dorisa
Moja klasika. Tento koláčik som robila asi ako prvý.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
1 PL horúca |
|
70 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
200 g červené mrazené alebo čerstvé |
|
Na vrch: | |
50 ml |
|
1/2 balíček |
|
2 PL |
|
|
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Upečieme si korpus: Vajcia vyšľaháme s 1PL horúcej vody...
-
3
...pridávame cukor, vanilínový cukor a neskôr aj polohrubú múku.
-
4
Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vymastili a posypali múkou.
-
5
Formu s cestom dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút.
-
6
Upečený korpus necháme vo forme vychladnúť, potom ho vyklopíme na tanier, alebo inú podložku.
-
7
Nakoľko mi ostal jogurt, tak dám do koláča aj jogurtovú plnku. Jogurt rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus. Trochu je korpus poškodený, zle sa mi vyklopil.
-
8
Použijeme ďalej aj tieto suroviny :
-
9
Ríbezle( ja som mala mrazené) navrstíme rovnomerne na celý koláč(odmrazené)
-
10
Podľa návodu na cukrárenskom želé Dr. Oetkera si uvaríme želé. Použijeme sirup Sodastream Redberry+ vodu (želé je polovičná dávka, lebo bolo veľmi silné).
-
11
Takýmto , ešte teplým želé polejeme celý koláčik a necháme ho vychladnúť.
-
12
Želatinu na koláči necháme stuhnúť, najlepšie v chladničke.
-
13
Po vvchladnutí koláč ozdobíme zdobiacou tubou, rozkrájame a môžeme podávať.
-
14
Nazdobený koláč.
-
15
Takže , dobrú chuť k tomuto osviežujúcemu dezertu. Nám chutí.
Ale, aj tak najkrajší a najšikovnejší tí dvaja
fešáci, sú na zahryznutie...
Aj ja mám dvoch malých kamarátov, ktorých
všetci nesmierne milujeme :)