Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Moja klasika. Tento koláčik som robila asi ako prvý.

8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Upečieme si korpus: Vajcia vyšľaháme s 1PL horúcej vody...
  3. ...pridávame cukor, vanilínový cukor a neskôr aj polohrubú múku.
  4. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vymastili a posypali múkou.
  5. Formu s cestom dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút.
  6. Upečený korpus necháme vo forme vychladnúť, potom ho vyklopíme na tanier, alebo inú podložku.
  7. Nakoľko mi ostal jogurt, tak dám do koláča aj jogurtovú plnku. Jogurt rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus. Trochu je korpus poškodený, zle sa mi vyklopil.
  8. Použijeme ďalej aj tieto suroviny :
  9. Ríbezle( ja som mala mrazené) navrstíme rovnomerne na celý koláč(odmrazené)
  10. Podľa návodu na cukrárenskom želé Dr. Oetkera si uvaríme želé. Použijeme sirup Sodastream Redberry+ vodu (želé je polovičná dávka, lebo bolo veľmi silné).
  11. Takýmto , ešte teplým želé polejeme celý koláčik a necháme ho vychladnúť.
  12. Želatinu na koláči necháme stuhnúť, najlepšie v chladničke.
  13. Po vvchladnutí koláč ozdobíme zdobiacou tubou, rozkrájame a môžeme podávať.
  14. Nazdobený koláč.
  15. Takže , dobrú chuť k tomuto osviežujúcemu dezertu. Nám chutí.