Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Moja klasika. Tento koláčik som robila asi ako prvý.
8 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Upečieme si korpus: Vajcia vyšľaháme s 1PL horúcej vody...
- ...pridávame cukor, vanilínový cukor a neskôr aj polohrubú múku.
- Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vymastili a posypali múkou.
- Formu s cestom dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút.
- Upečený korpus necháme vo forme vychladnúť, potom ho vyklopíme na tanier, alebo inú podložku.
- Nakoľko mi ostal jogurt, tak dám do koláča aj jogurtovú plnku. Jogurt rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus. Trochu je korpus poškodený, zle sa mi vyklopil.
- Použijeme ďalej aj tieto suroviny :
- Ríbezle( ja som mala mrazené) navrstíme rovnomerne na celý koláč(odmrazené)
- Podľa návodu na cukrárenskom želé Dr. Oetkera si uvaríme želé. Použijeme sirup Sodastream Redberry+ vodu (želé je polovičná dávka, lebo bolo veľmi silné).
- Takýmto , ešte teplým želé polejeme celý koláčik a necháme ho vychladnúť.
- Želatinu na koláči necháme stuhnúť, najlepšie v chladničke.
- Po vvchladnutí koláč ozdobíme zdobiacou tubou, rozkrájame a môžeme podávať.
- Nazdobený koláč.
- Takže , dobrú chuť k tomuto osviežujúcemu dezertu. Nám chutí.