Rezy „žerbó“

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 8. decembra 2013
Rezy „žerbó“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

200 g
400 g
2 ks
200 ml
10 g
50 g
250 g
250 g
100 g




Postup

  1. 1

    Maslo, múku, vajcia, mlieko a droždie vymiešame a rozdelíme na tri časti. Plech vymastíme, prvú vrstvu cesta vyvaľkáme a položíme na plech.

  2. 2

    Natierame džemom a posypeme cukrom a orechmi. Navrch položíme druhú vrstvu a postup zopakujeme.

  3. 3

    Nakoniec položíme tretiu vrstvu a pečieme na 150 °C asi 30 minút. Vychladnuté pole-jeme roztopenou čokoládou.

Diskusia k receptu

mata3636
800ml mlieka? "Pekná" chyba. Z tohto cesta by sa tak dali urobiť palacinky a nie žerbó
mamatata2
Tieto rezy patria k mojim obľúbeným, sú výborné a krásne naaranžované.
jozka2
je tam zaiste preklep to sa stave,ale naaranzovane su bajecne.5
domacapani
Ked neviem piect a si to zarobim podla tohto receptu, z omacky co mi zvnikne upeciem co????
sara6
taky "recept" predsa nemoze vyjst z prestiznej restaurauracie, co pan Ádám Soós?hm... ale obrazok je pekny, to treba uznat
andreac
Ospravedlňujeme sa, zrejme došlo k chybe - správny objem mlieka zistíme u šéfkuchára. Redakcia
andreac
Ešte raz sa chceme ospravedlniť za nesprávny údaj ohľadne množstve mlieka - chyba nasatala pri prepise receptu. Objem mlieka bol opravený na 200 ml. Redakcia
mata3636
Aj 200ml je podľa mňa zle. Ja mám recept s 500g múky a mlieka dávam len trošku, aby bolo v čom droždie rozmiešať. Podľa tohto receptu by som určite nepiekla.
evanaaa
Zaujímavé je, že niekto robí žerbó rezy nie s kysnutého cesta, preto som nevedela, ktoré sú originál, ale myslím, že tieto kysnuté, ale iste sú dobré aj tie druhé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia