Foto: dadush
Toto je môj prvý foto rcp, tak snád poteší a niekomu pomôže. :-) V rpc je písaný vanilkový cukor, vyrábam si ho sama, iný ani Zobraziť celý popisToto je môj prvý foto rcp, tak snád poteší a niekomu pomôže. :-) V rpc je písaný vanilkový cukor, vyrábam si ho sama, iný ani nepoužívam.
Postup
-
1
Vajíčka rozdelíme do dvoch misiek, na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme najskôr.
-
2
Potom vyšľaháme žltka s cukrom.
-
3
Po vyšľahaní pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame vareškou.
-
4
Na koniec pridáme postupne vyšľahané bielka.
-
5
Vzniknutú masu vylejeme na plech vytretý tukom a vysypaný kokosom. Pečieme do zlatova. Ja som piekla cca 20 min pri 170 stupňoch, no ale každá rúra je iná treba si to odsledovať.
-
6
Po vychladnutí korpusu som ho potrela dobrým domácim jahodovým džemom (nemusí byť)
-
7
Potom som naň natrela krém, ktorý som si deň vopred pripravila. Smotanu na šlahanie, kakao, vanilkový cukor za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavime zo sporáka a primiešame Heru/maslo, čokoládu 75 %. Necháme vychladnúť. Na druhý deň len vyšlaháme mixérom.
-
8
Nakoniec ozdobíme. Mne to zdobenie trošku nevyšlo :D ale hlavne, že chutil a rýchlo zmizol :-)
Jen byl trochu jinak ale to není žádné poučování jen jak byl. Byl v kulaté formě a navrchu byla ještě čokoládová poleva a musel se krájet horkým nožem. Pěkný receptík a hezká připomínka.
Maslo som nemala tak som musela použiť čo chladnička dala :D
Pôvodne aj mal byť guľatý a poliaty čokoládou. Ale potrebovala som toho plný plech a osobne som už pre čokoládována preto som zvolila takúto formu a zdobenie. Určite to neberiem ako poučovanie! Vezmem si z akéhokoľvek názoru niečo, rada si nechám poradiť :)
Koláčik nebol stuhnuty ešte. U nás nemá šancu také niečo. Zmizne všetko z taniera rýchlosťou blesku či už varené alebo pečené.
Preferujem jednoduché rcp ale občas si rada vymyslím aj komplikovaný :D
Vítam, ďakujem :)
dôverne poznám tie situácie, väčšina koláčikov je príliš lákavá, aby sme čakali na ich stuhnutie, hlavne, ak je viac hladošov:-)
Robievam korpus z 10 vajíčok na tortu. Krém nechávam v uvedenej dávke. DDávam ho na do stredu korpusu, na vrch a aj po bokoch a ešte mi vydá aj na zdobenie.