Rezy z Paríža fotorecept

dadush - fotkadadush, 13. februára 2016
Rezy z Paríža (fotorecept)
Foto: dadush

Toto je môj prvý foto rcp, tak snád poteší a niekomu pomôže. :-) V rpc je písaný vanilkový cukor, vyrábam si ho sama, iný ani nepoužívam.

Suroviny

Korpus:
10 ks
6 PL
10 PL
1 ks
Parížšky krém:
500 ml
5 PL
5 PL
200 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka rozdelíme do dvoch misiek, na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme najskôr.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom vyšľaháme žltka s cukrom.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vyšľahaní pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame vareškou.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na koniec pridáme postupne vyšľahané bielka.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vzniknutú masu vylejeme na plech vytretý tukom a vysypaný kokosom. Pečieme do zlatova. Ja som piekla cca 20 min pri 170 stupňoch, no ale každá rúra je iná treba si to odsledovať.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vychladnutí korpusu som ho potrela dobrým domácim jahodovým džemom (nemusí byť)

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom som naň natrela krém, ktorý som si deň vopred pripravila. Smotanu na šlahanie, kakao, vanilkový cukor za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavime zo sporáka a primiešame Heru/maslo, čokoládu 75 %. Necháme vychladnúť. Na druhý deň len vyšlaháme mixérom.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec ozdobíme. Mne to zdobenie trošku nevyšlo :D ale hlavne, že chutil a rýchlo zmizol :-)

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Dadush. Toto je hodně dobrý moučník. Hodně se kdysi nabízel u nás v hotelu.
Jen byl trochu jinak ale to není žádné poučování jen jak byl. Byl v kulaté formě a navrchu byla ještě čokoládová poleva a musel se krájet horkým nožem. Pěkný receptík a hezká připomínka.
Ja by som si z neho hneď dala, práve pred chvíou som spomínala, že mám chuť na nejaký dobrý zákusok, no musím si ju nechať zájsť ( tú chuť) :)
@Klukodvody (14.2.2016 12:07)
Pôvodne aj mal byť guľatý a poliaty čokoládou. Ale potrebovala som toho plný plech a osobne som už pre čokoládována preto som zvolila takúto formu a zdobenie. Určite to neberiem ako poučovanie! Vezmem si z akéhokoľvek názoru niečo, rada si nechám poradiť :)

@Marienka44 (18.2.2016 14:58) tento koláčik zvyknem robiť ako tortu ale keďže som toho potrebovala veľa tak som siahla po takejto alternatívne.
Robievam korpus z 10 vajíčok na tortu. Krém nechávam v uvedenej dávke. DDávam ho na do stredu korpusu, na vrch a aj po bokoch a ešte mi vydá aj na zdobenie.

Pridaj komentár k receptu: