Rezy z Paríža fotorecept

dadush - fotkadadush, 13. februára 2016
Rezy z Paríža (fotorecept)
Foto: dadush

Toto je môj prvý foto rcp, tak snád poteší a niekomu pomôže. :-) V rpc je písaný vanilkový cukor, vyrábam si ho sama, iný ani Zobraziť celý popisToto je môj prvý foto rcp, tak snád poteší a niekomu pomôže. :-) V rpc je písaný vanilkový cukor, vyrábam si ho sama, iný ani nepoužívam.

Suroviny

Korpus:
10 ks
6 PL
10 PL
1 ks
Parížšky krém:
500 ml
5 PL
5 PL
200 g
250 g




Postup

  1. 1

    Vajíčka rozdelíme do dvoch misiek, na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme najskôr.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom vyšľaháme žltka s cukrom.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vyšľahaní pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame vareškou.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na koniec pridáme postupne vyšľahané bielka.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vzniknutú masu vylejeme na plech vytretý tukom a vysypaný kokosom. Pečieme do zlatova. Ja som piekla cca 20 min pri 170 stupňoch, no ale každá rúra je iná treba si to odsledovať.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vychladnutí korpusu som ho potrela dobrým domácim jahodovým džemom (nemusí byť)

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom som naň natrela krém, ktorý som si deň vopred pripravila. Smotanu na šlahanie, kakao, vanilkový cukor za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavime zo sporáka a primiešame Heru/maslo, čokoládu 75 %. Necháme vychladnúť. Na druhý deň len vyšlaháme mixérom.

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec ozdobíme. Mne to zdobenie trošku nevyšlo :D ale hlavne, že chutil a rýchlo zmizol :-)

    Rezy z Paríža (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kukulienka71
Keď z Paríža, tak jedine maslo;-) Pekne si sa uviedla, to zdobenie je adekvátne dnešnému dňu. Asi nebol ešte stuhnutý koláčik, keď sa krájal.
klukodvody
Dadush. Toto je hodně dobrý moučník. Hodně se kdysi nabízel u nás v hotelu.
Jen byl trochu jinak ale to není žádné poučování jen jak byl. Byl v kulaté formě a navrchu byla ještě čokoládová poleva a musel se krájet horkým nožem. Pěkný receptík a hezká připomínka.
evanaaa
Ja by som si z neho hneď dala, práve pred chvíou som spomínala, že mám chuť na nejaký dobrý zákusok, no musím si ju nechať zájsť ( tú chuť) :)
janger
Taky jednoduchy, nekomplikovany zakusok. Ale moze byt velmi dobry. A vitaj medzi nami ☺.
dadush
@Klukodvody (14.2.2016 12:07)
Pôvodne aj mal byť guľatý a poliaty čokoládou. Ale potrebovala som toho plný plech a osobne som už pre čokoládována preto som zvolila takúto formu a zdobenie. Určite to neberiem ako poučovanie! Vezmem si z akéhokoľvek názoru niečo, rada si nechám poradiť :)

dadush
@Kukulienka71 (14.2.2016 11:08)
Koláčik nebol stuhnuty ešte. U nás nemá šancu také niečo. Zmizne všetko z taniera rýchlosťou blesku či už varené alebo pečené.

dadush
@Janger (14.2.2016 17:30)
Preferujem jednoduché rcp ale občas si rada vymyslím aj komplikovaný :D
Vítam, ďakujem :)

kukulienka71
@Dadush (14.2.2016 22:15)

dôverne poznám tie situácie, väčšina koláčikov je príliš lákavá, aby sme čakali na ich stuhnutie, hlavne, ak je viac hladošov:-)
marienka44
@Dadush , ja by som ho spravila do tortovej formy, ako píše @Klukodvody. Ale z 10 vejec je to asi vela. Mám recept zredukovať na polovicu, teda vsetky suroviny deleno 2? Samozrejme aj slahacka do kremu len polovicna.
dadush
@Marienka44 (18.2.2016 14:58) tento koláčik zvyknem robiť ako tortu ale keďže som toho potrebovala veľa tak som siahla po takejto alternatívne.
Robievam korpus z 10 vajíčok na tortu. Krém nechávam v uvedenej dávke. DDávam ho na do stredu korpusu, na vrch a aj po bokoch a ešte mi vydá aj na zdobenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia