Rezy z Paríža (fotorecept)

Autor receptu: dadush

Toto je môj prvý foto rcp, tak snád poteší a niekomu pomôže. :-) V rpc je písaný vanilkový cukor, vyrábam si ho sama, iný ani nepoužívam.

Postup

  1. Vajíčka rozdelíme do dvoch misiek, na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme najskôr.
  2. Potom vyšľaháme žltka s cukrom.
  3. Po vyšľahaní pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame vareškou.
  4. Na koniec pridáme postupne vyšľahané bielka.
  5. Vzniknutú masu vylejeme na plech vytretý tukom a vysypaný kokosom. Pečieme do zlatova. Ja som piekla cca 20 min pri 170 stupňoch, no ale každá rúra je iná treba si to odsledovať.
  6. Po vychladnutí korpusu som ho potrela dobrým domácim jahodovým džemom (nemusí byť)
  7. Potom som naň natrela krém, ktorý som si deň vopred pripravila. Smotanu na šlahanie, kakao, vanilkový cukor za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavime zo sporáka a primiešame Heru/maslo, čokoládu 75 %. Necháme vychladnúť. Na druhý deň len vyšlaháme mixérom.
  8. Nakoniec ozdobíme. Mne to zdobenie trošku nevyšlo :D ale hlavne, že chutil a rýchlo zmizol :-)