Rezy z Paríža (fotorecept)
Autor receptu: dadush
Toto je môj prvý foto rcp, tak snád poteší a niekomu pomôže. :-)
V rpc je písaný vanilkový cukor, vyrábam si ho sama, iný ani nepoužívam.
Postup
- Vajíčka rozdelíme do dvoch misiek, na bielka a žĺtka.
Bielka vyšľaháme najskôr.
- Potom vyšľaháme žltka s cukrom.
- Po vyšľahaní pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame vareškou.
- Na koniec pridáme postupne vyšľahané bielka.
- Vzniknutú masu vylejeme na plech vytretý tukom a vysypaný kokosom. Pečieme do zlatova. Ja som piekla cca 20 min pri 170 stupňoch, no ale každá rúra je iná treba si to odsledovať.
- Po vychladnutí korpusu som ho potrela dobrým domácim jahodovým džemom (nemusí byť)
- Potom som naň natrela krém, ktorý som si deň vopred pripravila.
Smotanu na šlahanie, kakao, vanilkový cukor za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavime zo sporáka a primiešame Heru/maslo, čokoládu 75 %. Necháme vychladnúť. Na druhý deň len vyšlaháme mixérom.
- Nakoniec ozdobíme. Mne to zdobenie trošku nevyšlo :D ale hlavne, že chutil a rýchlo zmizol :-)