Rezy Florida

gabculka - fotkagabculka, 30. júla 2012

Jeden z mojich obľúbených zákuskov. Mám radšej ľahšie zákusky, v ktorých nie je až takveľa masla, radšej viac ovocia a šľahačky. Doporučujem, je ľahký Zobraziť celý popis Jeden z mojich obľúbených zákuskov. Mám radšej ľahšie zákusky, v ktorých nie je až takveľa masla, radšej viac ovocia a šľahačky. Doporučujem, je ľahký a osviežujúci.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Korpus:
8 ks
8 lyžíc
8 lyžíc
Krém:
700 ml
2 balíčky
250 g
1 lyžice
1 ks
100 g
Karamelová šľahačka:
4 lyžice
300 ml




Postup

  1. 1

    1. Korpus: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame cukor a potom žĺtky. nakoniec vsypeme preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom. Vymiešané cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 C pečieme asi 20 minút.

  2. 2

    2. Krém: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme polohrubú múku a puding. Všetko spolu dobre premiešame.

  3. 3

    3. Karamelová šľahačka: Krystálový cukor na miernom ohni necháme skaramelizovať. Zalejeme vlažným mliekom a miešame, pokiaľ sa cukor nerozpustí. Odstavíme z plameňa a po vychladnutí dáme do chladničky. Po schladení do zmesi pridáme práškovú šľahačku a vyšľaháme.

  4. 4

    4. Upečenú piškótu potrieme džemom a rovnomerne poukladáme nakrájané broskyne, alebo marhule. Rozotrieme vrstvu krému a dáme stuhnúť do chladu. Po stuhnutí nanesieme vrstvu karamelovej šľahačky.

Diskusia k receptu

modrykamen
Prepáčte, ale asi máme iné kritériá na "ľahkosť". 8 vajec, celé maslo, dva pudingy, šľahačka, kopa cukru, lekvár, kompót,....čo ja viem? Podľa mňa to je energetická bomba.
tiginko
@modrykamen len správne zareagoval na to, že tento zákusok bol hneď v úvode charakterizovaný ako ľahký pri tom zložení, aké má @viera1. Isteže sú aj ťažšie, ale určite aj oveľa menej kalorické ako tento. Záleží na uhle pohľadu, možno @Gabculka tou ľahkosťou nemyslela kalorickú hodnotu, ako skôr konzistenciu. Ja by som za jediné mínus považovala umelú šľahačku, inak to môže byť výborné...
abdul
Čo sa tu deje ? Celé maslo je veľa ? 8 vajec veľa ? Sú recepty s 20 vajciami a je dobre. Cez horúčavy treba hlavu chrániť pokrývkou hlavy.
ajsa20
ale ved podla korpusu usudzujem ze je to kolac na cely plech a jedno maslo a 8 vajec na plech vobec nie je vela
gabculka
Dievčatá ďakujem, na základe @modrykamen som už chcela recept vymazať a vravela som si že už sem nič nedám, keď tu majú byť takéto reakcie. Myslím, že je ťažké, aby zákusok bol nekalorický. To si miesto zákusku potom treba dať šalát a kto nechce kalórie nech zákusky ani nepozerá. Čo sa týka tej umelej šľahačky ja ju tiež nemusím, no prekvapivo na tomto zákusku mi vôbec nevadí.
tiginko
ale no, @Gabculka , zapríčinila si si to sama, tak sa neurážaj, jednoducho si len @modrykamen popudila výrazom ľahší zákusok pri tom množstve kalórií, inak ja proti nemu - rozumej zákusku, vôbec nič nemám, práve naopak. To chce klídek
tilau
ja si tiež myslím, že sa vôbec nemusíš kvôli tomu trápiť...kto má rád sladké urobí si podľa teba, kto nemá tak nech si uberie aj vajec aj masla...
gabculka
Prepáčte, asi som fakto podráždená z vecí ktoré sa dejú okolo mňa a strácam nadhľad :-), budem sa snažiť polepšiť... No tento štýl komunikácie mi veľmi pripomína komunikáciu na jednej nemenovanej stránke, ktorú postupne "opúšťam" a myslím že nie som sama...
gabculka
Ešte som si uvedomila teraz jednu, veci asi tu nie sú len dievčatá, prepáčte chlapci, asi som fakt mimo....
ola111
Rez vyzerá byť veľmi fajn,na jeden plech úplne normálné množstvo
surovín,prečo sa prepánajána ospravedlňuješ?!?
adsys
vyborny, zapadol presne do kategorie "svieze", ktore zvykne odo mna pytat polovicka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia