Jeden z mojich obľúbených zákuskov. Mám radšej ľahšie zákusky, v ktorých nie je až takveľa masla, radšej viac ovocia a šľahačky. Doporučujem, je ľahký Zobraziť celý popis Jeden z mojich obľúbených zákuskov. Mám radšej ľahšie zákusky, v ktorých nie je až takveľa masla, radšej viac ovocia a šľahačky. Doporučujem, je ľahký a osviežujúci.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Korpus: | |
8 ks |
|
8 lyžíc |
|
8 lyžíc |
|
Krém: | |
700 ml |
|
2 balíčky |
|
250 g |
|
1 lyžice |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Karamelová šľahačka: | |
4 lyžice |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
1. Korpus: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame cukor a potom žĺtky. nakoniec vsypeme preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom. Vymiešané cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 C pečieme asi 20 minút.
- 2
2. Krém: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme polohrubú múku a puding. Všetko spolu dobre premiešame.
- 3
3. Karamelová šľahačka: Krystálový cukor na miernom ohni necháme skaramelizovať. Zalejeme vlažným mliekom a miešame, pokiaľ sa cukor nerozpustí. Odstavíme z plameňa a po vychladnutí dáme do chladničky. Po schladení do zmesi pridáme práškovú šľahačku a vyšľaháme.
- 4
4. Upečenú piškótu potrieme džemom a rovnomerne poukladáme nakrájané broskyne, alebo marhule. Rozotrieme vrstvu krému a dáme stuhnúť do chladu. Po stuhnutí nanesieme vrstvu karamelovej šľahačky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
surovín,prečo sa prepánajána ospravedlňuješ?!?