Rezy Florida

Autor receptu: gabculka

Jeden z mojich obľúbených zákuskov. Mám radšej ľahšie zákusky, v ktorých nie je až takveľa masla, radšej viac ovocia a šľahačky. Doporučujem, je ľahký a osviežujúci.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1. Korpus: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame cukor a potom žĺtky. nakoniec vsypeme preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom. Vymiešané cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 C pečieme asi 20 minút.
  2. 2. Krém: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme polohrubú múku a puding. Všetko spolu dobre premiešame.
  3. 3. Karamelová šľahačka: Krystálový cukor na miernom ohni necháme skaramelizovať. Zalejeme vlažným mliekom a miešame, pokiaľ sa cukor nerozpustí. Odstavíme z plameňa a po vychladnutí dáme do chladničky. Po schladení do zmesi pridáme práškovú šľahačku a vyšľaháme.
  4. 4. Upečenú piškótu potrieme džemom a rovnomerne poukladáme nakrájané broskyne, alebo marhule. Rozotrieme vrstvu krému a dáme stuhnúť do chladu. Po stuhnutí nanesieme vrstvu karamelovej šľahačky.