Rezy café latte fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 20. marca 2016
Rezy café latte (fotorecept)
Foto: olinecka

Takúto dobrotu som upiekla a oplatilo sa.

60-70 minút
príprava
180 minút
na 20-25 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
160 g
160 g
2 PL
8 PL silná horúca
2 PL
1 bal.
Krém:
600 ml
2 bal.
3 - 4 PL
2 PL
250 g (alebo Hera)
200 g
2 bal.
1/2 bal.
 (alebo kakao)




Postup

  1. 1

    Vajcia,cukor vyšľahame do penista,postupne pridáme kávu,olej,múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.Zľahka premiešame.

    Rezy café latte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie ,boky vymastime a vysypeme múkou.Cesto rozotrieme a pečieme na 180 stupňov 20 -25minút.

    Rezy café latte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mlieka ,cukru pudingovych práškov uvaríme hustý krém,necháme vychladnúť.Maslo vymiešame do hladka postupne zmiešame s vychladnutym pudingovym krémom,kávou a smotanou.

    Rezy café latte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Korpus pokvapkáme kávou nanesieme krém, piškoty namačame do kávy a rozložíme na vrch.Šľahačku vyšľahame do tuha rovnomerne rozotrieme a posypeme čokoládovym zdobenim alebo preosiatym kakaom.Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.Prajem dobrú chuť!!!!!

Diskusia k receptu

klukodvody
Tak to se nám moc líbí. Moje žena peče, já vařím a na Velikonoce bude něco nového. Moc pěkné. A pak že člověk přibírá jen o Vánocích. Houby s octem. Velikonoce jsou horší. Uloženo a ohodnoceno5*
olinecka
@Klukodvody (20.3.2016 12:06)

som veľmi rada ,že koláčik sa páči.Je neskutočne dobrý a vôňavy.Krásny dník....:-)
haji
@Olinecka krásný receptík, foto a vůbec, sladké je moje silná nectnost... alespoň vím, že jsem člověk - nádoba nedokonalá! Všude, kde je kafíčko, karamel... krém, šlehačka - se mi rozjíždějí tlapky a jde do háje i pouhé pomyšlení na dietu, zdravou stravu a podobné směry.
Pečící papír dávám také, boky přeběhnu tukem, už nevysypávám moukou - bo to v pohodě "odskočí" samo. Jen je třeba koupit dobrý pečící papír. Jsem si teď koupila takovou "hajtru", že musím koupit nový. Jsem šetřila, dobře mi tak.
monty469
Kávové zákusky sú super :-) Krásny a určite veľmi dobrý zákusok. Chválim, vyzerá super.
olinecka
@Haji (20.3.2016 13:42)

tak kup nový pspier a dkus túto dobrotu,vôňavu.Pozdravujem krásny dník aj celý,týždeň!'
aleana
Toto vyzerá famózne, kávové milujem :-) už si predstavujem a cítím tú chuť, musí to byť nebíčko v papuľke :-) ukladám.
malisek
možno sa spýtam trošku od veci:) ale nedá mi- ten želatínový stužovač sa dáva do krému alebo do šľahačky? Akosi som to nenašla v recepte...ďakujem.
marienka44
Efektny a aj iste chutný zakusok.

Mam otazku: v bode c.4 pises: vyslahame slahacku. To sa myslí tá prášková? Ale mlieko na pripravu slahacky nieje uvedené v rozpise, takže som v rozpakoch, ci si nemyslela klasicku, tekutú smotanu 33%.
Ďalej uvádzaš do krému smotanu. Ale akú? Kyslú? Mala si tam uviesť, o aku smotanu ide, lebo v recepte je veľa a viac druhov smotany.
A este nieco: Preco ten upecený plát nemá na vrchu kôrku, ako to býva vždy? Ty si ju odstranila alebo je cesto preklopené, zaroveň strhnutý papier a tak vzniklo porézne cesto bez kôrky. Mám pravdu? Musis to upresniť, keď chceem Tvoj zákusok upiecť aj my ostné. Ďakujem za odpovede. :-)
olinecka
@Marienka44 (21.3.2016 15:00)

Tak reagujem,šľahacka práškova samozrejme ide do mej mlieko,ktoré nue je uvedené.Kyslá smotana je tam uvedená 200ml ,ktorá ide do plnky .Cesto bolo upravené vrchná kôrka zlupana to je vždy pri takom pečení ,aby držala plnka.Prajem príjemné pečenie!!!'
salinka
@olinecka , tvoj koláčik mi nedal pokoja. Robila som z polovičnej dávky do tortovej formy a môžem povedať, že chutí výborne. Kto má rád chuť kávy, určite odporúčam vyskúšať:-) Ja som ubrala v plnke maslo, aj cukor, ale výsledok aj tak úžasný. Ďakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia