Rezy ako z nebíčka (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. <img src="/uploady/stredny-rezy2.jpg"><br><br /> <b>Cesto:</b> Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme žĺtky a vyšľaháme. Po troškách vmiešame múku s cukrom. Zmes vylejeme na plech 30 x 40 cm vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre pri 180 °C desať minút. Vychladnuté cesto pozdĺžne rozkrojíme na tri rovnaké pruhy.
  2. <img src="/uploady/stredny-rezy3.jpg"><br><br /> <b>Krém:</b> Najprv odoberieme dve lyžice šľahačky. Ostatnú šľahačku vyšľaháme. Kyslú smotanu zmiešame s tromi lyžicami cukru a spojíme so šľahačkou. Môžeme priliať vaječný koňak. Jeden pruh piškótového cesta potrieme tretinou krému, priložíme druhý pruh, dáme krém, potom tretí pruh a potrieme krémom, ľahko pritlačíme a potrieme krémom, ľahko pritlačíme a potrieme aj povrch a boky krémom.
  3. <img src="/uploady/stredny-rezy4.jpg"><br><br /> Čokoládu s troškou šľahačky rozpustíme, ak by bola ešte príliš hustá, pridáme lyžicu mlieka. Nalejeme na krém a vidličkou premiešame čokoládu s krémom. Necháme v chladničke aspoň tri hodiny tuhnúť.