Rezne v orechovej škrupinke - fotorecept
Autor receptu: garanco
Tieto rezne podávam ako slávnostné jedlo, orechy dávajú mäsu neopakovateľnú chuť
4 porcie |
20 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán tenko natrieme horčicou.
- Rezne obalíme v múke, namočíme vo vyšľahanom vajci a nakoniec ich obalíme v sekaných orechoch - dobre ich pritlačíme k mäsu.
- Maslo rozpustíme vo veľkej panvici, rezne na miernom ohni opekáme z každej strany 3 minúty. Pri obracaní dávame pozor, aby sa neporušil orechový obal.
Hotové rezne preložíme na nahriaty tanier, ozdobíme plátkom citróna a kolieskom bylinkového masla. Podávame s dusenou zeleninou ( u nás musí byť aj zemiaková kaša - veď aj tá je zelenina!).
- Bylinkové maslo pripravíme vymiešaním masla so soľou, s pár kvapkami citrónovej šťavy, s nasekaným kôprom, zeleným petržlenom, prípadne aj so špenátom. Upravíme na valček, necháme stuhnúť, nakoniec krájame kolieska a zdobíme.