Restovaná bravčová pečeň (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Vedela som, že dnes budem výnimočne robiť obed iba pre seba, tak som si kúpila kúsok pečene. Kedysi nás učili, aká je zdravá, pochybujem, že to platí aj dnes, ale keďže som to nejedla aspoň 5 rokov, lebo doma to nik nechce, povedala som si, že to hádam prežijem :-)

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici na masti som opražila cibuľu pokrájanú na polkolieska tak trochu do hneda
  2. Na cibuľu som dala pečeň pokrájanú na rezance a sprudka opiekla
  3. Mala som výpek z pečeného mäsa, taký ten rôsol, tak som pridala a k tomu pretlak
  4. Nechala som prehriať a šup na tanier, na tanieri som posypala v mažiari drveným korením a chilli a posolila, jedla som s chlebom, s ktorým som si vytierala šťavičku, mňam, hotové lukulské hody :-)