Rendezvous v bielom závoji

Autor receptu: redakcia

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tuk dáme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa neroztopí. Do tekutiny postupne primiešavame múku a varíme, kým hmota nezhustne. Odstavíme. Do vlažnej hmoty vmiešame vajcia. Hmotu rozdelíme na dva plechy, ktoré predtým namastíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na asi 10 min. pri 200 oC.
  2. Plnka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a rozvaríme. Z mlieka a Zlatých klasov si pripravíme hustý puding. Necháme vychladnúť spolu s karamelom. Do vychladnutej hmoty pridáme maslo a vymiešame na hustý hladký krém.
  3. Upečený vychladnutý plát cesta natrieme karamelovou plnkou a zakryjeme druhým plátom cesta. Posypeme práškovým cukrom. Vhodným doplnkom je kávová šľahačka. Pripravíme ju tak, že kávové zrná povaríme v 33 % smotane. Osladíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú smotanu vyšľaháme a dekorujeme ňou zákusok.