Reďkovka s vajíčkom (fotorecept)

Autor receptu: svetlana9

Vrcholí sezóna reďkovky a niekedy nevieme čo s ňou. Skúste si urobiť chutné raňajky.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Občistenú reďkovku umyjeme a nakrájame na polmesiačiky.
  3. Vložíme do rajnice s trochou oleja. Mierne podlejeme vodou, medzi prsty osolíme a ovegetíme.
  4. Dusíme prikryté na miernom ohni, sem - tam premiešame. Asi o 10 minút nám reďkovka zmäkne. Rozbijeme do šálky dve vajcia - rozšľaháme vidličkou a vlejeme do reďkovky.
  5. Kým vajíčka nestuhnú miešame. Vysypeme na tanier, ozdobíme uhorkou a dobrú chuť! Ešte dobrá rada : udusené reďkovky môžeme uskladniť v kelínkoch v mrazničke na zimu ako hríbiky.