Reďkovka s vajíčkom (fotorecept)
Autor receptu: svetlana9
Vrcholí sezóna reďkovky a niekedy nevieme čo s ňou. Skúste si urobiť chutné raňajky.
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Občistenú reďkovku umyjeme a nakrájame na polmesiačiky.
- Vložíme do rajnice s trochou oleja. Mierne podlejeme vodou, medzi prsty osolíme a ovegetíme.
- Dusíme prikryté na miernom ohni, sem - tam premiešame. Asi o 10 minút nám reďkovka zmäkne. Rozbijeme do šálky dve vajcia - rozšľaháme vidličkou a vlejeme do reďkovky.
- Kým vajíčka nestuhnú miešame. Vysypeme na tanier, ozdobíme uhorkou a dobrú chuť! Ešte dobrá rada : udusené reďkovky môžeme uskladniť v kelínkoch v mrazničke na zimu ako hríbiky.