Rebarborový kompót

nana11116 - fotkanana11116, 25. mája 2012

Tento recept som získala od moje bývalej triednej učiteľky. Medzi moje obľúbené patri preto lebo je to sladké a ja milujem všetko čo je Zobraziť celý popisTento recept som získala od moje bývalej triednej učiteľky. Medzi moje obľúbené patri preto lebo je to sladké a ja milujem všetko čo je sladké a z časti je aj zravé.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Rebarboru očistiť na kúsky veľké 1,5cm

    Rebarborový kompót - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme vodou, zasypeme cukrom, pridáme citrónovú kôru a škoricu. Varíme až rebarbora zmení farbu a cukor sa roztopí. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Studenú rebarboru aj s nálevom a prúžkami kôry dáme do pohárov, ktoré uzatvoríme a sterilizujeme 20 až 30 min., pri treplote 90C.

Diskusia k receptu

3sandra3
ešte som nerobila ani nejedla rebarborový kompót,,, ako vlastne chutí? Nie je kompót už potom taký moc mäkký? Rada by som skúsila, rebarbory máme hodne.
kucharka100
Nemôžem spraviť ani koláč ani rebarborový kompót, mala som rebarboru, vyhynula mi v záhrade.
marianne
mám iný recept na rebarborový kompót, ale tento je ešte jednoduchší , v záhradke je mám dosť..vďaka.
marianne
Tak hlásim: varila som ho necelých 5 minút, ale aj tak sa mi rozvaril. Nabudúce spravím tak, že dám do fliaš rebarboru, zalejem nálevom a sterelizujem. Ale nevadí, do koláča v zime bude dobrý.
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia