Rebarborový koláč
Rebarborový koláč

Rebarborový koláč so špaldovou múkou (HIT)

editamarkos - fotkaeditamarkos, 4. júna 2022

Recept som našla v brožúrke Recepty D - Špaldové recepty

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
100 g
100 g
150 ml
250 g
1 bal.
5 stoniek
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske vymiešame vaječné žĺtky s kryštálovým cukrom, potom pridáme maslo, mlieko. Postupne pridáme špaldovú múku s práškom do pečiva a vymiešame cesto.

  2. 2

    Na maslom vymazaný a múkou vysypaný pekáč nalejeme polovicu cesta, na to ukladáme očistenú, pokrájanú rebarboru a zalejeme druhou polovicou cesta.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 40 minút do zlatista.

  4. 4

    Hotový koláč nakrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha