Foto: kacickaa
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
300 g |
|
Posýpka: | |
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1 a 1/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
2 |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
Rebarboru ošupeme a nakrájame namenšie kocky. Do roztopeného masla primiešame múku, cukor a tým vytvorýme posýpku.
- 2
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko a rozpustené maslo a ešte trocha prešľaháme . Nakoniec primešame múku a prášok do pečiva a vymiešame hladké cesto.
- 3
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy alebo na menší plech. Posypeme nakrájanou rebarborou, vanilkovým cukrom a nakoniec vopred pripravenou posýpkou. Pečieme pri 150°C 40-45 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu