Foto: panimaria
Tento recept som našla na stránke najrecepty.sk pred dvoma rokmi a keďže máme v našej záhrade každý rok veľa jahôd a rebarbory, pečieme tento Zobraziť celý popisTento recept som našla na stránke najrecepty.sk pred dvoma rokmi a keďže máme v našej záhrade každý rok veľa jahôd a rebarbory, pečieme tento koláč často a všetkým veľmi chutí, keďže čerstvé ovocie mu dodáva tú správnu chuť. Je nenáročný na prípravu a preto ho zvládne aj začínajúca gazdiná.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Z masla, práškového cukru a múky vypracujeme hladké a vláčne cesto. Bochník odložíme na 1/2 do chladu a pripravíme si plnku.
-
2
Ošúpanú rebarboru pokrájame asi na 3 cm kúsky, krátko ju povaríme vo vode so 150 g kryštálového cukru. Vodu zlejeme, rebarboru zmiešame s pokrájanými jahodami.
-
3
Valčekom na cesto podrvíme piškóty.
- 4
Z vychladnutého cesta si kúsok odložíme. Zvyšok rozvaľkáme do tvaru kruhu a vyložíme ním dno i boky vymastenej tortovej formy. Okraje dekoratívne postláčame.
- 5
Na cesto rozdelíme polovičné množstvo podrvených piškót a jahodovo-rebarborovú zmes. Druhú polovicu piškótovej drviny zmiešame s vanilínovým cukrom a rozdelíme ju na jahodovo-rebarborovú plnku.
- 6
Odložený kúsok cesta rozvaľkáme na tenký plát, porežeme ho na pásiky, uložíme ich na koláč do tvaru mriežky, potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť.
- 7
Koláč krájame, až keď je dobre vychladnutý
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
robím ho aj v zime z kompótu-rebarbora, jahody.
určite pridám aj iné recepty.
@Panimaria-Napiekla si chutne a vitaj.