Rebarborový koláč s jahodami

panimaria - bez fotkypanimaria, 5. júna 2011
Rebarborový koláč s jahodami
Foto: panimaria

Tento recept som našla na stránke najrecepty.sk pred dvoma rokmi a keďže máme v našej záhrade každý rok veľa jahôd a rebarbory, pečieme tento Zobraziť celý popisTento recept som našla na stránke najrecepty.sk pred dvoma rokmi a keďže máme v našej záhrade každý rok veľa jahôd a rebarbory, pečieme tento koláč často a všetkým veľmi chutí, keďže čerstvé ovocie mu dodáva tú správnu chuť. Je nenáročný na prípravu a preto ho zvládne aj začínajúca gazdiná.

8-12
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
100 g
200 g
300 g
200 g
100 g
150 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Z masla, práškového cukru a múky vypracujeme hladké a vláčne cesto. Bochník odložíme na 1/2 do chladu a pripravíme si plnku.

    Rebarborový koláč s jahodami - obrázok 1
  2. 2

    Ošúpanú rebarboru pokrájame asi na 3 cm kúsky, krátko ju povaríme vo vode so 150 g kryštálového cukru. Vodu zlejeme, rebarboru zmiešame s pokrájanými jahodami.

    Rebarborový koláč s jahodami - obrázok 2
  3. 3

    Valčekom na cesto podrvíme piškóty.

  4. 4

    Z vychladnutého cesta si kúsok odložíme. Zvyšok rozvaľkáme do tvaru kruhu a vyložíme ním dno i boky vymastenej tortovej formy. Okraje dekoratívne postláčame.

  5. 5

    Na cesto rozdelíme polovičné množstvo podrvených piškót a jahodovo-rebarborovú zmes. Druhú polovicu piškótovej drviny zmiešame s vanilínovým cukrom a rozdelíme ju na jahodovo-rebarborovú plnku.

  6. 6

    Odložený kúsok cesta rozvaľkáme na tenký plát, porežeme ho na pásiky, uložíme ich na koláč do tvaru mriežky, potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť.

  7. 7

    Koláč krájame, až keď je dobre vychladnutý

    Rebarborový koláč s jahodami - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
No, či sa mi páči tento recept, veruže ano, aj keď som rebarboru nejedla v žiadnej forme, koláč a ešte s jahodami by som prijala.
evanaaa
Panimaria, pekne si sa uviedla, dobrým koláčoma pekným aj napohľad, tak tu vítaj " u nás", na Vareche a zostaň verná, nájdeš tu aj dobré rady a humor, v prvom rade ale veľa dobrých receptov.
panimaria
ďakujem za milé privítanie a uznanie. ozaj chutí výborne.
robím ho aj v zime z kompótu-rebarbora, jahody.
určite pridám aj iné recepty.


honestka
od kedy pekavam "Pernik na struhanie od @Sovky ", zamiesam ho nastruhany do plnky a rebarborovemu kolacu doda fantasticku chut. Skuste oproti osvedcenemu sposobu.
@Panimaria-Napiekla si chutne a vitaj.
bejaja
určite dobrý koláčik, ...vitaj na vareche!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia