Foto: hana1
Je čas kedy nám v záhradách dorastá rebarbora a tu je jeden recept ako ju zužitkovať
príprava
na 160 °C
Suroviny
35 dkg |
|
15 dkg |
|
15 dkg |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1/2 bal |
|
5 lyžíc |
|
|
|
1 kg |
|
20 dkg |
|
1 |
|
Druhé cesto: | |
6 |
|
1 |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
očistíme si rebarboru
-
2
nakrájame ju na malé kúsky a zasypeme cukrom
-
3
múku, palmarín, jedno vajce ,cukor, prašok do pečiva a mlieko spracujeme na doske na cesto
-
4
cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu alebo podotláčame rukou
-
5
dáme do rúry asi na 10 min. zapiecť potom vyberieme a na predpečené cesto rozložíme nakrájanú rebarboru vodu ktorú rebarbora pustila zlejeme
-
6
urobíme si piškotové cesto vyšlaháme bielky s cukrom pridáme žltky a múku s kypriacim práškom
-
7
piškotové cesto nalejeme na rebarboru a uhladíme
-
8
hotový koláč dame do rúry asi ma 160 stupňov
-
9
pečieme asi 20 min. skúsime šparadlom či je piškotové cesto upečené
-
10
a toto je vysledok prajem Vám dobrú chuť
Diskusia k receptu