Rebarborovo-smotanový koláč

Autor receptu: delikatesa

Koláč je z časopisu Dobré jedlo r. 2010. Keď je sezóna rebarbory vyskúšajte ho, je vynikajúci!

20
porcií

Postup

  1. Múku s kypriacim práškom preosejeme do misy, pridáme pokrájané studené maslo, cukor a vajcia. Rýchlo spracujeme cesto, zabalíme do fólie a na 1/2 hod dáme do chladničky.
  2. Rebarboru umyjeme, olúpeme, nakrájame asi na 2 cm kúsky posypeme 50g cukru a 1 PL múky-premiešame.
  3. Smotanu zmiešame so zvyšným cukrom, puding. práškom, vajcom a vanilkovým cukrom.
  4. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a preložíme na plech. Rebarboru rozložíme na cesto a zalejeme smotanovou hmotou. Povrch posypeme mandľovými lupienkami a vložíme do vyhriatej rúry na 180/190 C. Pečieme asi 30 min. Pozn. ja namiesto masla do cesta pridávam Heru. Cesto si vždy dovaľkám v plechu.Plech si vždy vymastím a posypem múkou.Tento koláč neodporúčam piecť na tefl.fólii.