Rebarborovo-smotanový koláč
Autor receptu: delikatesa
Koláč je z časopisu Dobré jedlo r. 2010. Keď je sezóna rebarbory vyskúšajte ho, je vynikajúci!
Postup
- Múku s kypriacim práškom preosejeme do misy, pridáme pokrájané studené maslo, cukor a vajcia. Rýchlo spracujeme cesto, zabalíme do fólie a na 1/2 hod dáme do chladničky.
- Rebarboru umyjeme, olúpeme, nakrájame asi na 2 cm kúsky posypeme 50g cukru a 1 PL múky-premiešame.
- Smotanu zmiešame so zvyšným cukrom, puding. práškom, vajcom a vanilkovým cukrom.
- Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a preložíme na plech. Rebarboru rozložíme na cesto a zalejeme smotanovou hmotou. Povrch posypeme mandľovými lupienkami a vložíme do vyhriatej rúry na 180/190 C. Pečieme asi 30 min.
Pozn. ja namiesto masla do cesta pridávam Heru. Cesto si vždy dovaľkám v plechu.Plech si vždy vymastím a posypem múkou.Tento koláč neodporúčam piecť na tefl.fólii.