Foto: minie325
Rebarbora je najzdravšia zelenina, je potrebná pre našu krv, mozog a nervy. Jej vysoký obsah draslíka pomáha odvodňovať. Je bohatým zdrojom vlákniny, ktorá viaže Zobraziť celý popisRebarbora je najzdravšia zelenina, je potrebná pre našu krv, mozog a nervy. Jej vysoký obsah draslíka pomáha odvodňovať. Je bohatým zdrojom vlákniny, ktorá viaže tuky, detoxikuje telo, podporuje činnosť čriev a potláča zápchu. Tí, čo majú chorý žlčník a oslabené obličky by sa jej konzumácii mali vyvarovať. Podľa mágie sa rebarbora považuje za rastlinu lásky. Rebarbora sa voľakedy považovala za ovocie chudobných, ktorým rástla na dvoroch. Podľa starých pranostík je chuťovo i vitamínovo najlepšia.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si rebarboru očistíme a nakrájame.
-
2
Do misky dáme vajíčka s cukrom a vymiešame.
-
3
Následne dáme mlieko, múka s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
-
4
Pridáme olej a poriadne vymiešame.
-
5
Cesto vylejeme na plech, rozsypeme rebarboru. Posypeme to škoricou a škoricovým cukrom a dáme upiecť. Dobrú chuť!
Ja mam oblubeny tento recept s rebarborou :
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-z-rebarbory-rhubarb-pie/7...
, ale vyskusam upiect aj podla tvojho receptu:-).
@tiginko a nie nemám slabé nervy ale ked ten koláč pomenujem ako je tak kvôli takému debilizmu ako máš ty nebudem meniť nič.
Ja pečiem rada, ale ked sa nato pozriete spätne ved každý koláč je skoro rovnaký, len sem tam iná ingrendiencia alebo ako pri piškóte, že to sa nesmie všetko zmiešať dokopy ale vyšľahať bielka atď.
Robila som už aj zložitejšie recepty, a aj varila, pretože cvičím a tam sú veľké zmeny v strave a toto sú len prehrešky
Recept sa skladá z vecí bez ktorého by koláč nebol koláčom.