Rebarbora cake

minie325 - bez fotkyminie325, 9. júla 2014
Rebarbora cake
Foto: minie325

Rebarbora je najzdravšia zelenina, je potrebná pre našu krv, mozog a nervy. Jej vysoký obsah draslíka pomáha odvodňovať. Je bohatým zdrojom vlákniny, ktorá viaže Zobraziť celý popisRebarbora je najzdravšia zelenina, je potrebná pre našu krv, mozog a nervy. Jej vysoký obsah draslíka pomáha odvodňovať. Je bohatým zdrojom vlákniny, ktorá viaže tuky, detoxikuje telo, podporuje činnosť čriev a potláča zápchu. Tí, čo majú chorý žlčník a oslabené obličky by sa jej konzumácii mali vyvarovať. Podľa mágie sa rebarbora považuje za rastlinu lásky. Rebarbora sa voľakedy považovala za ovocie chudobných, ktorým rástla na dvoroch. Podľa starých pranostík je chuťovo i vitamínovo najlepšia.

20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 šálka
1 šálka
1 bal.
štipka
1 šálka
3 ks
1/2 šálka
500 g




Postup

  1. 1

    Najprv si rebarboru očistíme a nakrájame.

    Rebarbora cake  - obrázok 1
  2. 2

    Do misky dáme vajíčka s cukrom a vymiešame.

    Rebarbora cake  - obrázok 2
  3. 3

    Následne dáme mlieko, múka s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.

    Rebarbora cake  - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme olej a poriadne vymiešame.

    Rebarbora cake  - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na plech, rozsypeme rebarboru. Posypeme to škoricou a škoricovým cukrom a dáme upiecť. Dobrú chuť!

    Rebarbora cake  - obrázok 5

Diskusia k receptu

brambora
na poslednej fotke to vyzera ako keby tam bola nasekana nejaka salama :D ale kolacik to je urcite fajn, taky osviezujuci na leto.
kakao
@babav : Dovolím si nesúhlasiť. @tiginko neformulovala svoj koment ako radu, ale ako typické rýpanie, ktoré bohužiaľ patrí už ku koloritu tohto portálu, podobne ako to, že @afataga strká čumák tam, kde ju do toho nič nie je. Autorka recept tak nazvala a basta. Keď si taký koláč upečie @tiginko , tak si ho on môže nazvať ako chce.
kakao
Pardon, … tak si ho ONA môže nazvať ako chce.
minie325
@kakao veľmi pekne dakujem za podržanie :) nikto nemá nikomu rozkazovať ako si má nazvať svoje uvarené/upečené jedlo. Je to každého osobná vec.
@tiginko a nie nemám slabé nervy ale ked ten koláč pomenujem ako je tak kvôli takému debilizmu ako máš ty nebudem meniť nič.
havino
fúha, ale si mi dvihla tlak takto na noc, obchádzam veškeré invektívy na vareche, ale Tvoje sebavedomie @minie325 sa obísť nedá, v 17 tich som aj ja piekla rebarborový koláč ked bola jej sezóna aj každý týždeň, volal sa na Slovensku rebarborový koláč, je chutný a ked jeden hrnček hladkej múky namiešaš s polohrubou bude ešte chutnejší, nadýchanejší, no ale k veci, to slovo debilizmus, je tu na vareche silná káva a v 17 tich?? no zrejme sa nedáš a ani sa nezdáš, napriek tomu, že si sa neoťukala a včera zaregisrovala, pokračuj ďalej v tomto štýle a nech ťa @kakao podporuje a tak aj skončíš, ako si začala, škoda, lebo koláč, hrnčekový, opakovaný tu na vareche, ale chuťovo dobrý, na inšpiráciu dobrý pre 17 stky, ako si Ty, premysli si odpoved na moj komentár, prosím
minie325
@havino nemusíš sa báť nie ku každému som taká, ale ked niekto nemá chrbtovú kosť, a na tú osobu som sa chcela vyjadriť odborne psychologiou ale to by ma tu nikto nepochopil :) tak som musela laicky ...
Ja pečiem rada, ale ked sa nato pozriete spätne ved každý koláč je skoro rovnaký, len sem tam iná ingrendiencia alebo ako pri piškóte, že to sa nesmie všetko zmiešať dokopy ale vyšľahať bielka atď.
Robila som už aj zložitejšie recepty, a aj varila, pretože cvičím a tam sú veľké zmeny v strave a toto sú len prehrešky
babav
@kakao , opatujem nesuhlas. V prvom rade je dobrym zvykom odvolat sa na zdroj a povod pridaneho receptu .Len ak ho autorka upiekla z vlastnej hlavy si ho moze nazvat ako chce.Pochybujem ,ze ho v kucharskej knihe nasla pod nazvom Rebarbora cake.
zolik
@babav , ja ti musim dat za pravdu. Z vlastnej hlavy mi pridu len komentare, uvod receptu sa mi zda opisany.
minie325
@zolik aby som ti to objasnila, úvod receptu som preto dala taký aby som vedela priblížiť čo to je rebarbora zač, polovica ľudí čo poznám nevedia ani čo to je a to sú omnoho starší odo mňa..
Recept sa skladá z vecí bez ktorého by koláč nebol koláčom.
evanaaa
Iste dobrý koláčik, asi niečo ako rebarborová bublanina.
evanaaa
Iste dobrý koláčik, asi niečo ako rebarborová bublanina.
enriquetta
Super rychly, jednoduchy a chutny kolac! Robila som ho uz vela vela vela krat a vzdy sa podaril. Pouzivam spaldovu muku, hnedy cukor, a kokosovy olej. Ak nieje rebarbora tak na vrch nahadzem cokolvek ine co mame doma. Slivky, jablka, hrusky, jahody, kiwi,...aktualne sa pecie s broskynami :-) Davam 5 hviezdiciek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia