Rebarbora cake

Autor receptu: minie325

Rebarbora je najzdravšia zelenina, je potrebná pre našu krv, mozog a nervy. Jej vysoký obsah draslíka pomáha odvodňovať. Je bohatým zdrojom vlákniny, ktorá viaže tuky, detoxikuje telo, podporuje činnosť čriev a potláča zápchu. Tí, čo majú chorý žlčník a oslabené obličky by sa jej konzumácii mali vyvarovať. Podľa mágie sa rebarbora považuje za rastlinu lásky. Rebarbora sa voľakedy považovala za ovocie chudobných, ktorým rástla na dvoroch. Podľa starých pranostík je chuťovo i vitamínovo najlepšia.

20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si rebarboru očistíme a nakrájame.
  2. Do misky dáme vajíčka s cukrom a vymiešame.
  3. Následne dáme mlieko, múka s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
  4. Pridáme olej a poriadne vymiešame.
  5. Cesto vylejeme na plech, rozsypeme rebarboru. Posypeme to škoricou a škoricovým cukrom a dáme upiecť. Dobrú chuť!