Foto: zuzananoskova
Inšpirovala som sa na internete, pomery som dala podľa množstva ingrediencií doma a mojich chuťových pohárikov. V lete je maximálne osviežujúci, ak je zachladený. Zobraziť celý popisInšpirovala som sa na internete, pomery som dala podľa množstva ingrediencií doma a mojich chuťových pohárikov. V lete je maximálne osviežujúci, ak je zachladený. Keď ho necháte pri izbovej teplote, prípadne na chvíľu dáte do vyhriatej rúry, môjmu priateľovi pripomína raw žemlovku :-) Kamarátka žemlovku rada nemá, ale táto jej veľmi chutila ;-)
porcií
príprava
Postup
-
1
V mixéri rozmixujte datle s figami. Asi 5 fíg odložte a pokrájajte na malinké kúsočky. Zmes dajte - uhľaďte do tortovej formy.
- 2
Potom rozmixujte datle s jablkom a koreninami. Môžete dať aj dve jabĺčka. Poleva nech je skôr riedšia ako hustá ;-)
- 3
Jablká zbavte jaderníkov a pokrájajte na plátky.
- 4
A teraz vrstvite jablká a plnku. A využite aj figové kúsočky. Vlastne "nahradzujú" hrozienka :-)
- 5
Nechajte odležať, najlepšie cez noc. Nakrájajte na porcie a môžete podávať s lístkami mäty.
- 6
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu