Raw žemľovka
Autor receptu: zuzananoskova
Inšpirovala som sa na internete, pomery som dala podľa
množstva ingrediencií doma a mojich chuťových
pohárikov. V lete je maximálne osviežujúci, ak je
zachladený. Keď ho necháte pri izbovej teplote, prípadne
na chvíľu dáte do vyhriatej rúry, môjmu priateľovi
pripomína raw žemlovku :-) Kamarátka žemlovku rada
nemá, ale táto jej veľmi chutila ;-)
12 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- V mixéri rozmixujte datle s figami. Asi 5 fíg odložte a pokrájajte na malinké kúsočky. Zmes dajte - uhľaďte do tortovej formy.
- Potom rozmixujte datle s jablkom a koreninami. Môžete dať aj dve jabĺčka. Poleva nech je skôr riedšia ako hustá ;-)
- Jablká zbavte jaderníkov a pokrájajte na plátky.
- A teraz vrstvite jablká a plnku. A využite aj figové kúsočky. Vlastne "nahradzujú" hrozienka :-)
- Nechajte odležať, najlepšie cez noc. Nakrájajte na porcie a môžete podávať s lístkami mäty.
- Dobrú chuť :-)