Raw žemľovka

Autor receptu: zuzananoskova

Inšpirovala som sa na internete, pomery som dala podľa množstva ingrediencií doma a mojich chuťových pohárikov. V lete je maximálne osviežujúci, ak je zachladený. Keď ho necháte pri izbovej teplote, prípadne na chvíľu dáte do vyhriatej rúry, môjmu priateľovi pripomína raw žemlovku :-) Kamarátka žemlovku rada nemá, ale táto jej veľmi chutila ;-)

12
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. V mixéri rozmixujte datle s figami. Asi 5 fíg odložte a pokrájajte na malinké kúsočky. Zmes dajte - uhľaďte do tortovej formy.
  2. Potom rozmixujte datle s jablkom a koreninami. Môžete dať aj dve jabĺčka. Poleva nech je skôr riedšia ako hustá ;-)
  3. Jablká zbavte jaderníkov a pokrájajte na plátky.
  4. A teraz vrstvite jablká a plnku. A využite aj figové kúsočky. Vlastne "nahradzujú" hrozienka :-)
  5. Nechajte odležať, najlepšie cez noc. Nakrájajte na porcie a môžete podávať s lístkami mäty.
  6. Dobrú chuť :-)