Raw špargľová nátierka s avokádom a cherry paradajkami

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 12. mája 2013

Túto nátierku som dnes pripravila prvýkrát a určite nie posledný ;-)

4
porcie
10-15 minút
príprava

Postup

  1. 1

    V jednom mixéri som mierne rozmixovala špargľu, niekoľko hlavičiek som si odložila. V druhom mixériku som do hladka vymixovala avokádo pokvapkané citrónovou šťavou, soľou a dvomi paradajkami. Avokádovú zmes som pridala k špargle a spolu premixovala. Servírujeme v miske naaranžovanej s hlavičkami špargle a paradajkami.

    Raw špargľová nátierka s avokádom a cherry paradajkami  - obrázok 1
  2. 2

    Podávame na hriankach doma upečeného chlebu (špaldová múka, kukuričná polenta, slnečnicové jadierka). Dobrú chuť :-)

    Raw špargľová nátierka s avokádom a cherry paradajkami  - obrázok 2

Diskusia k receptu

jamarlen
hmm, špargľu si použila surovú, či varenú? zbožňujem chrumkať surovú, môže byť výborné....pridal by som ešt niečo štipľavé
braxi
super nátierka...ale dva mixeriky!?, ja určite použijem jeden a to už dnes, lebo ma nátierka zaujala a mám doma všetko na jej prípravu...už sa teším...
marikafil
mám len bielu špargľu, takže to nebude také pekné, ale hádam to bude rovnako dobré. dám vedieť...
nonna
Krásne, lákavo vyzerá, pekne naaranžované, zelená špargľa s červenými rajčinami ako doplnkové farby je v jasnom kontraste. A čo ten chlebík? Neobjaví sa tu recepis? Ukladám do KK!
ywett
@zuzka , vitaj medzi nami! :-)...recept lákavý a fotky nádherné!
zuzananoskova
Ywettka, ďakujem pekne. Postupne pridám aj ďaľšie recepty, aj na chlieb. Braxi: áno, dva mixéry, jeden väčší, druhý menší (tento mi vymixuje malé množstvo krásne dohladka ;-) )
jamarlen
už sme zjedli, výborná večera, no rozmixovať špargľu nebolo jednoduché, hoci sme ju predtým nakrájali. nabudúce pokrájame na ešte menšie kolieska, nech nám mixér vydrží:)))
jamarlen
PS, jáj, a ešte sme do mixéra pridali aj zopár mandlí a slnečnicových semienok, aby sa vitamíny mali v čom rozpustiť..
zuzananoskova
:-) Som rada, že chutilo. Ja som mala špargľu nie celkom rozmixovanú, aby som cítila kúsky ;-) Tak so semienkami vyskúšam nabudúce aj ja :-)
caterina
Zuzka, natierka je vyborna, prave ju kostujem aj s cerstvym chlebom. Az mi je luto, ze spargla nema sezonu cely rok ;)
mijaita
@zuzananoskova (13.5.2013 21:43)
Pul avokada jsem mixla se 4 sparglama, citron, cesnekovy olej a delikatesa michelinska! Dekuji za krasny recept :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha