Raňajky robené cez noc (fotorecept)

Autor receptu: katkat

Na tieto raňajky dostávam chuť keď príde chladnejšie počasie. Nemám rada tvrdé vločky len tak v cereáliách, zároveň sa mi ich ráno nechce variť. Keď postoja zaliate cez noc tak zmäknú, nevyžaduje to takmer žiadnu prácu a môžem si k ním pridať čo chcem. V kombinácii s chia semiačkami sú to sýte a chutné raňajky, ktoré zasýtia na dlhú dobu.

2
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. V uzatvárateľnej miske si zmiešame vločky, chia semienka a semienka na aké zrovna máme chuť - tekvicové, slnečnicové... ja som teraz dala píniové oriešky, najčastejšie robievam s tekvicovými semiačkami.
  2. Pridáme javorový sirup, med alebo agáve, vanilkový extrakt a zalejeme rastlinným mliekom. Isto by to šlo aj so živočíšnym, ale mne je ráno kravské mlieko ťažké na žalúdok. V pôvodnom recepte je aj nastrúhaná citrónová kôra, ale to sa mi moc nepozdávalo, tak ju vynechávam. Všetko dobre premiešame, zatvoríme a vložíme na noc do chladničky.
  3. Ráno to vyzerá takto. Vločky sa napijú mlieka a chia semienka to zahustia vďaka svojej "želatínskovitosti".
  4. Takéto množstvo mi vystačí na dvojo raňajok. Ráno túto kašu už len preložíme do misky a ozdobíme ovocím alebo orechmi podľa chuti. Môžete pridať aj mak, strúhaný kokos... Pre mňa to dnes bol banán so štipkou škorice a ešte pár kvapkami javorového sirupu. Ja osobne si to vždy trochu prihrejem, lebo teplejšie mi to sedí viac. Tutohľa bližší pohľad na konzistenciu.
  5. Dobrú chuť:) Pridávam aj link na pôvodný recept: https://www.youtube.com/watch?v=o9qESpMBSD0