Rakúske krupicové knedličky do polievky

Autor receptu: renire

je to originál rakúsky recept od rodiny v ktorej pracujem a sú fakt skvelé-lepšie som ešte nejdla a zbožňujem ich

Suroviny

Postup

  1. Vvymiešame krupicu s maslom,žítkom,soľou a muškátovým orechom a prídame trocha minerálky.Z bielka si ušľaháme tuhý sneh a ten opatrne primiešame do cesta.Keď máme cesto hotové necháme ho minimálne pol hodiny odstáť.Kn
  2. edlíčky zavárame do vody,ktorá vrie len mierne.Morkou kávovou lyžičkou si tvarujeme knedlíčky a vkladáme opatrne vo vriacej vody-pomaličky ich varíme cca 15 minút.Hotové vyplávajú na povrch vody.
  3. Vyberieme ich a môžme podávať.Ak ich narobíme viac môžme si ich kľudne zamraziť do zásoby.