Punčový zákusok

petronela282 - fotkapetronela282, 4. apríla 2015

Tak dnes sa mi konecne podaril podla mojej chuti. Podelim sa s Vami o receptik ;-)

40
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

2x piškótové cesto:
5 ks
5 lyzice
4 lyzice
1/2 bal
Stredné cesto ružové:
6 ks
6 lyzic
6 lyzis
1
Sirup:
3 dcl
300 g
0,5 dcl
1,5 dcl (malinový, ...)
2 ks
 (marhuľový, ...)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upecieme si za sebou 3 piskoty. Najprv 2x svetlu: 5 zltok si vymiesame s 5 lyzicami cukru, pridame 5 lyzic vody, 4 lyzice pol.muku, polovicu prasku do peciva a sneh z 5 bielok. Vylejeme na velky plech s papierom na pecenie a upecieme na 200°C 10min. Postup zopakujeme.

  2. 2

    Stredna ruzova piskota: 6 zltka vyslahame so 6 lyzica pras.cukru, pridame 6 lyzis pol.muky, cely prasok do peciva, sneh zo 6 bielok a trosku cerv.farbiva. Vylejeme na plech s papierom na pecenie. Pecieme asi 15min na 200°C.

  3. 3

    Sirup: Uvarime si cukor s vodou. Nechame vychladnut a pridame rum, sirup, punc.aromu a par kvapiek cerv.farbiva. Jeden svetly piskotovy plat natrieme barackovym dzemom, nan polozime ruzove cesto, ktore popichame vydlickou a polejeme ho pomaly sirup. Znova natrieme dzem a zakryjeme druhym svetlym platom. Na vrch polozime papier na pecenie a polozime velky plech a zatazime na noc. Rano si pripravime polevu podla navodu. DObru chut ;-) Puncovy kolacik je stavnaty.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

3sandra3
máš ich krásne.... tiež som dnes robila , ale v menšom...


lizatko
Nie, nie. Tieto rezy uznavam len s normalnou puncovinou ako strednou vrstvou.
motyka
Vydarili sa ti prekrásne. Môj švagor ich môže aj počas spánku. Neúrekom si napiekla, bude dosť aj pre šibačov.
tassiedevil
spomienka na staré časy... moje kedysi najobľúbenejšie...:)pri mojej poslednej návšteve Slovenska sme sa zastavili v jednej cukrárni, ale tie sa veru jesť nedali.....otras.. tie tvoje sú blízko k originálnym určite chutné...:)*****
lizatko
Punčovina: rozmrveny korpus nie celkom na drobno (dobre to vyzera ked je aj tmavy aj bledy), alebo zvysky korpusov z ineho pecenia, odkrojene okraje, alebo kusky piškot, zriedeny sirup, džem, (malina, ribezla), par hrozienok, rum, (aj par pomrvenych visni kompotovanych je tam super), hmotu urobit vlhku, nie celkom rozmašírovat, ale aby tam zostala ta rôznoroda mozaika. Toto má byt stredna vrstva punčaku.
niena
Prosim Vas, aky velky plech je potrebne pouzit? Dakujem