Punčový zákusok

Punčový koláčik

Autor receptu: navardaco

180 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme 2 svetlé korpusy. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a polovicu prášku do pečiva. V inej miske vyšľaháme bielky, ktoré jemne zmiešame s cestom. Cesto dáme na plech a pečieme na 200 stupňoch 10 minút. Podobne pripravíme aj ružové cesto. Rozdiel je v tom, že pridávame aj pár kvapiek červeného farbiva. Pečieme 15 minút na 200 stupňoch.
  2. Sirup pripravíme jednoducho. Cukor rozpustíme vo vode a mierne zahrejeme (nemá vrieť). Po vychladnutí pridáme červený sirup, punčovú arómu a rum.
  3. Upečené korpusy rozložíme a začíname spodným – svetlým, na ktorý nanesieme džem. Pokračujeme ružovým korpusom, ktoré priložíme na vrstvu džemu, popicháme vidličkou a zalejeme sirupom. Posledný je druhý svetlý korpus, ktorý zo spodu natrieme džemom. Takto pripravený koláč zaťažíme aspoň na 3 hodiny. Potom môžeme aplikovať ružovú polevu.